Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rekorduzvara Novosibirskā

Rīgas Dinamo hokejisti otrdien Novosibirskā ar 7:2 apspēlēja vietējo Sibirj vienību KHL spēlē, atkārtojot komandas pārliecinošāko uzvaru pusotru gadu ilgajā dalībā KHL.

Aizsargs Guntis Galviņš izcēlās ar 4 punktu guvumu - 2 vārti un 2 piespēles, bet Laura Dārziņa rēķinā - 3 piespēles.

Šis ir Rīgas Dinamo komandas rekorduzvara šajā sezonā. Līdz šim ar rekordlielu piecu vārtu pārsvaru bija izdevies uzvarēt vienīgi pērnajā sezonā (2008.gada 26.novembrī), kad Rīgas Dinamo savā laukumā ar 5:0 apspēlēja Čeļabinskas Traktor hokejistus.

Jau otrajā minūtē rīdzinieki nonāca zaudētājos. Aleksandrs Boikovs brīvi apslidoja rīdzinieku vārtus un netraucēti izspēlēja ripu vārtu priekšā, kur ar zibenīgu metienu Masaļski pārspēja Mihails Aņisins.

Drīz pēc tam Guntis Galviņš nopelnīja vairākuma iespēju rīdziniekiem, turklāt par nedisciplinētību noraidījumu saņēma vēl viens mājinieks, kas ļāva Dinamo spēlēt pieciem pret trijiem Sibirj hokejistiem. Pēc ilgas saspēles metienu izpildīja Laviņš, bet pirmais pie vārtsarga atvairītās ripas bija Miķelis Rēdlihs un panāca 1:1.

Pēc zaudētajiem vārtiem, bet jo īpaši vēlāk skaitliskā vairākuma brīdī mājinieki spēlēja vēl asāk, izdarot četrus bīstamus metienus pa Masaļska vārtiem. Ilgi nebija jāgaida, lai izceltos pirmā saķeršanās: pēc viena no Sibirj uzbrukumiem Leošs Čermaks rupji nospēlēja pret Marselu Hosu, savu komandas biedru aizstāvēt metās Sandis Ozoliņš. Izcēlās neliela saplūkšanās. Ozoliņš saņēma 2+10 noraidījumu, uz divām minūtēm - Hosa un Čermaks.

12.minūtes izskaņā rīdziniekiem izdevās teicams ātrais pretuzbrukums. Lauris Dārziņš izdarīja teicamu piespēli uz pašu vārtu stūri, kur atmuguriskā slidojumā bija Martins Karija. Ripa trāpīja pa viņa slidu un ielidoja vārtos. Tā kā tas nebija apzināts ripas raidījums vārtos ar slidu, tiesnesis vārtu guvumu ieskaitīja.

Veiksmīgais pavērsiens turpinājās jau pēc pāris minūtēm: Krišjānis Rēdlihs pusātrajā uzbrukumā izdarīja metienu, pirmais tika pie atvairītās ripas un izdarīja piespēli vārtu priekšā Ģirtam Ankipānam, kurš netraucēti ieslidināja ripu Sibirj vārtos.

Tūliņ sekoja arī ceturtais vārtu guvums. Laviņš izdarīja tālu metienu, lieliski vārtu priekšā nocīnījās Jānis Sprukts, kurš izcīnīja ripu un ar atkārtotu metienu pārspēja Lousonu - 4:1.

Otrais periods sākās negaidīti mierīgs mājinieku izpildījumā, un to izmantoja rīdzinieki, kuriem piederēja neliels pārsvars. Vairākas labas situācijas izveidojās pie Sibirj vārtiem. 27.minūtē skaitliskajā vairākumā ar tālu metienu Sibirj vārtsargu pārspēja Guntis Galviņš - 5:1.

Lai kā laukuma saimnieki centās atgūties, viņu centienus rīdzinieki tūliņ pat pārtrauca. Turklāt viesi turpināja krāt pārsvaru savā labā. 35.minūtē savus otros vārtus spēlē guva Galviņš - pēc lieliskas saspēles ar Kariju un Dārziņu viņš ieslidināja ripu vārtos.

Septiņas sekundes pirms otrā perioda beigām Lousons kapitulēja septīto reizi, turklāt jau trešo reizi šajā spēlē rīdzinieki izmantoja skaitlisko vairākumu. Tālmetienu izpildīja Galviņš, bet viņa mestās ripas lidojumu vārtu priekšā pielaboja Maiks Iguldens - 7:1.

Pēdējo periodu mājinieki sāka ar vārtsargu maiņu. Neveiksmīgi spēlējošo Lousonu nomainīja Jurijs Kļučņikovs. Mājinieki bija mazliet aktīvāki, tomēr rīdzinieki bija centīgi aizsardzībā, arī Masaļskis demonstrēja stabilu sniegumu.

Tomēr deviņas minūtes pirms trešā perioda beigām mājinieki ieguva divu spēlētāju skaitlisko pārsvaru. Vispirms pārkāpumu izdarīja Sandis Ozoliņš, bet drīz pēc tam Roberts Petrovickis iegrūda apmalē Sibirj kausli Ēriku Reicu. Mājinieki sekmīgi izmantoja vairākumu, turklāt mazliet neveiksmīgi nospēlēja Masaļskis, kuru kritienā apspēlēja Čermaks. Jau pēc mirkļa Sibirj ātro uzbrukumu noslēdza ar ripas raidījumu pa Dinamo vārtu pārlikni.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo ar 50 punktiem 40 spēlēs pakāpās uz devīto pozīciju. Tiesa, tikpat punktu ir arī Čerepovecas Metallurg, kas šovakar spēlēs ar Maskavas Spartak.

7.janvārī rīdzinieki noslēgs izbraukuma spēļu tūri, kad tiksies ar Habarovskas Amur vienību.

x x x

KHL spēle

Sibirj 2:7 Rīgas Dinamo
(1:4, 0:3, 1:0)

Vārtu guvēji: Aņisins (Boikovs) - 1:0 (1:22), M.Rēdlihs (Laviņš, Dārziņš) - 1:1 (5:11, vair.), Karija (Dārziņš, Galviņš) - 1:2 (11:59), Ankipāns (Kr.Rēdlihs, Hosa) - 1:3 (16:22), Sprukts (Laviņš, Iguldens) - 1:4 (17:32), Galviņš (M.Rēdlihs, Karija) - 1:5 (26:28, vair.), Galviņš (Dārziņš, Karija) - 1:6 (34:24), Iguldens (Galviņš, Arnasons) - 1:7 (39:53, vair.), Čermaks (Štaigers, Haritonovs) - 2:7 (54:53, vair.).

Soda minūtes: 14 - 20 (Sorokins, Hosa, Ozoliņš 14 (viens no tiem 2+10), Masaļskis, J.Rēdlihs, Petrovickis)

Vārtsargi: Jurijs Kļučņikovs (līdz 40:00 - Tomass Lousons) - Edgars Masaļskis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņa


* UZZIŅA - Rīgas Dinamo rezultatīvākās spēles, lielākās uzvaras un zaudējumi KHL

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi