Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Rīgas Dinamo Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu sāk ar uzvaru

Latvijas komanda Rīgas Dinamo svētdien Arēnā Rīga ar uzvaru sāka tradicionālo pirmssezonas pārbaudes turnīru Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu, mačā atspēlējot divu ripu deficītu un pārspējot Minskas Dinamo vienību.

Rīgas klubs svinēja panākumu ar rezultātu 3:2 (0:2, 3:0, 0:0).

Pirmajā trešdaļā rīdzinieki pēc diviem Džastina Fontēna metieniem nokļuva iedzinējos. Minskas kluba leģionārs izscēlās spēles devītajā un 17.minūtē.

Savukārt otrajā periodā pārsvars jau bija mājiniekiem, kuriem vārtus guva Oskars Batņa, Denijs Kristo un Gunārs Skvorcovs.

Batņam, kurš komandā ir ar pārbaudes laika līgumu, 28.minūtē asistēja Gints Meija un Koltons Gilīss, savukārt 38.minūtē Kristo pēc Gunta Galviņa piespēles panāca 2:2. Vēl pēc 65 sekundēm precīzs bija Skvorcovs, kuram rezultatīvu piespēli atdeva Lukass Lesio.

Pēdējā trešdaļā rīdziniekiem daudz nācās spēlēt mazākumā, taču neskatoties uz to, vienas ripas pārsvars tika nosargāts, minskiešiem spēles beigās noņemot arī vārtsargu.

Jāpiebilst, ka šajā mačā pirmo reizi savā laukumā galvenā trenera amatā maču aizvadīja Sandis Ozoliņš.

Tikmēr turnīra pirmajā mačā, kas notika iepriekš svētdien, Kazaņas Ak Bars ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Jaroslavļas Lokomotiv vienību. Ak Bars komanda Latvijas Dzelzceļa kausā ir triumfējusi iepriekšējos trīs gados.

Turnīra turpinājumā Rīgas Dinamo pirmdien tiksies ar Ak Bars, trešdien ieplānota spēkošanās ar Lokomotiv, bet ceturtdien tiks aizvadītas spēles par vietām.

Latvijas Dzelzceļa kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Turnīra debijas reizē 2009.gadā uzvarēja Rīgas Dinamo, kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja Lokomotiv komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa Lokomotiv komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto Lokomotiv komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas Dinamo, bet pēdējās trīs reizes sacensībās triumfējuši Ak Bars hokejisti. Pērn Kazaņas vienība finālā pēcspēles metienos uzveica Lokomotiv, kamēr Rīgas Dinamo mačā par trešo vietu ar 4:2 uzvarēja Minskas Dinamo.

Šis Sanda Ozoliņa vadītajai Rīgas Dinamo komandai būs trešais turnīrs pirms gaidāmās sezonas. Vispirms Latvijas vienība sacensībās Minskā piedzīvoja trīs zaudējumus trijās spēlēs, bet šonedēļ aizvadīja sacensības Vācijas pilsētā Kaselē, uzvarot KHL vienību Bratislavas Slovan no Slovākijas un Vācijas otrās līgas vienību Kaseles Huskies, bet piekāpjoties Maskavas apgabala Vitjaz.

Pagājušajā nedēļā Rīgas Dinamo komanda papildināja sastāvu ar amerikāņu aizsargu Viljamu Renu, kurš debitēja Kaseles turnīra noslēdzošajā mačā, tomēr viņš jau vienā no pirmajām nomaiņām guva traumu, tāpēc spēlētāja turpmāka nākotne vienībā patlaban ir neskaidra. Rens ir septītais leģionārs no Ziemeļamerikas, kurš iekļauts Dinamo jaunās sezonas sastāvā. Iepriekš vienības ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns bija paudis, ka tiek meklēts vairs tikai viens aizsargs, līdz sākotnēji tika uzskatīts, ka vienības komplektācija varētu būt noslēgta.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas Dinamo pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas Avangard. Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas Spartak.

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi