Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Rīgas Dinamo izrauj uzvaru Bratislavā, saglabājot play-off cerības

Latvijas komanda Rīgas Dinamo trešdien, sākot savu šīs sezonas pēdējo izbraukumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā turnīrā, ļoti svarīgā duelī ar 4:3 (3:1, 0:1, 1:1) pieveica Slovākijas klubu Bratislavas Slovan, sagādājot slovākiem jau septīto neveiksmi pēc kārtas. Paši rīdzinieki tikmēr pārtrauca trīs neveiksmju sēriju.Vārtus mūsējiem guva Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Gints Meija un Čārlzs Genovejs, kurš mača pēdējā minūtē izrāva viesiem uzvaru, bet mājiniekiem savu pirmo ripu KHL iemeta Dominiks Regaks. Tāpat vārtus_ Slovan _labā guva Libors Hudačeks un Andrejs Štjastnijs.

Ar 74 punktiem 57 spēlēs Rīgas Dinamo ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, par deviņiem punktiem atpaliekot no 8.vietas īpašniekiem Soči komandas.

Spēli aktīvāk sāka viesi, un jau piektajā minūtē uz Slovan vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kad pretinieks ar pārkāpumu kavēja Lauri Dārziņu. Radušos iespēju latviešu uzbrucējs izmantoja un izvirzīja savu komandu vadībā ar 1:0. Drīz vien Rīgas Dinamo palika mazākumā, un šo iespēju Slovan izmantoja, kad pēc cīņas vārtu priekšā izcēlās Dominiks Rehāks.

Tomēr 15.minūtē Rīgas Dinamo pamanījās gūt divus vārtus 13 sekunžu laikā - sākotnēji pretuzbrukumā pēc Dārziņa piespēles sevi apliecināja Miks Indrašis, bet jau nākamajā uzbrukumā Gints Meija atspēlēja divus pretiniekus un pārspēja Slovan zviedru vārtsargu Jūhanu Baklundu. Līdz trešdaļas beigām Rīgas Dinamo vēl reizi palika mazākumā, turklāt pamanījās tā laikā gūt vārtus, tomēr tie netika ieskaitīti, jo Dārziņam tika fiksēta pārāk augstu pacelta nūja. Pēc 20 minūtēm viesi atradās vadībā ar 3:1.

Otro trešdaļu Slovan hokejisti iesāka ļoti aktīvi un piektajā minūtē Libors Hudāčeks samazināja deficītu līdz 2:3, kad izcēlās pretuzbrukumā. Turpinājumā trešdaļas vidū laukumā izcēlās asumi, pirmoreiz savā KHL karjerā dūres izvicinot arī Rodrigo Ābolam. Rīgas Dinamo divreiz palika mazākumā, tomēr visas četras minūtes izturēja.

Trešdaļas otrajā pusē jau divreiz vairākumus ieguva Rīgas Dinamo komanda, tomēr arī vārtus nespēja gūt, kaut kontrolēja cīņas gaitu, un saglabāja minimālu vadību ar 3:2.

Izšķirošo trešdaļu abas komandas sāka aktīvi, bet vārtus guva Slovan, kad devītajā minūtē izcēlās Andrejs Štjastnijs, panākot 3:3. Tobrīd abām komandām laukumā bija pa četriem laukuma spēlētājiem. Arī pēdējās minūtēs laukumā bija vairākas rupjības un abas komandas 50 sekundes pat uzspēlēja trijatā pret trijiem, bet pēdējā minūte sākās pilnos sastāvos un 49 sekundes pirms pamatlaika beigām Genovejs dramatiski izrāva uzvaru.

Par labāko spēlētāju rīdzinieku rindās tika nosaukts Dārziņš.

Izbraukuma sērijas turpinājumā rīdzinieki piektdien tiksies ar Horvātijas vienību Zagrebas Medveščak, bet pēc tam vēl ik pēc dienas sacentīsies arī ar Minskas Dinamo no Baltkrievijas un Mitišču Atlant komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs un kuras sastāvā ir arī pašlaik savainotais Roberts Jekimovs. Pirms šiem mačiem rīdzinieku izredzes uz Gagarina kausa sasniegšanu gan ir ļoti minimālas.

Lai sasniegtu izslēgšanas spēles, Rīgas Dinamo ir jāuzvar visās trīs atlikušās regulārā turnīra spēlēs pamatlaikā un jācer, ka 8.vietā esošie Soči katrā no savām atlikušajiem trim mačiem cietīs neveiksmi pamatlaikā. Tāpat jācer, ka atlikušajos mačos vairāk par četriem punktiem neiekrās Severstaļ un Atlant vienības.

Rīgas Dinamo liktenis šodien varēja noskaidroties jau ātrāk par cīņas noslēgumu pret Slovan, jo Soči uzņēma latvieša Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas Torpedo. Lai gan Soči bija vadībā pat ar 3:0, Torpedo varonīgi atspēlējās, trīs vārtus gūstot aptuveni trīs minūšu laikā mača izskaņā. Tas vēl saglabājis Rīgas komandas play-off izredzes dzīvas.

Tikmēr Slovan vienība februārī nav izcīnījusi nevienu uzvaru, turklāt vēl 11.februārī pamanījās ar 0:12 zaudēt Maskavas CSKA hokejistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi