Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rīgas Dinamo nespēj gūt vārtus pret Medveščak

Latvijas komanda Rīgas Dinamo sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos nespēja gūt vārtus un ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) zaudēja Zagrebas Medveščak komandai, līdz ar to pārtrūkstot rīdzinieku garākajai šīs sezonas uzvaru sērijai.

 Latvijas komanda Rīgas Dinamo sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos nespēja gūt vārtus un ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) zaudēja Zagrebas Medveščak komandai, līdz ar to pārtrūkstot rīdzinieku garākajai šīs sezonas uzvaru sērijai.

Vienīgos vārtus šajā mačā pirmajā periodā iemeta Kolumbijā dzimušais, bet Zviedriju pārstāvošais Medveščak leģionārs Edvins Hedberjs.

Rīgas Dinamo bija uzvarējusi iepriekšējās četrās spēlēs, turklāt vismaz punktu guvusi deviņās no pēdējām 11 spēlēm.

Spēle rīdziniekiem sākās pagalam neveiksmīgi, jo jau 11.sekundē Tims Sestito par pretinieka turēšanu ar nūju tika noraidīts uz divām minūtēm. Vairākumā Medveščak izveidoja vairākas labas izdevības, reizi norībinot arī Jāņa Kalniņa sargāto vārtu pārliktni, tomēr viesi mazākumā izturēja.

Turpinājumā rīdzinieki atguvās un ar vien biežāk apdraudēja arī Maikla Gārneta sargātos vārtus. Viesiem bija arī vairākums, tomēr tas netika izmantots. Savukārt spēles 11.minūtē Medveščak atklāja rezultātu, kad mērķi sasniedza Hedberja no rīdzinieku zonas zilās līnijas mestā ripa, jo tobrīd Kalniņš bija nosegts un metienu neredzēja.

Turpinājumā pārsvars piederēja rīdziniekiem, kuri ļoti aktīvi devās uz priekšu, tomēr panākt izlīdzinājumu neizdevās.

Otrajā trešdaļā abas komandas pa trim reizēm ieguva iespēju spēlēt vairākumā, tomēr rezultāts nemainījās. Rīdzinieki vienu reizi gan spēja iemest ripu pretinieku vārtos, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo tiesnesis fiksēja, ka Kaspars Saulietis brīdi pirms tam ir pārkāpis noteikumus pret pretinieku vārtsargu Gārnetu.

Trešajā periodā spēles ritējums jau bija līdzīgāks un abām vienībām bija labas izdevības gūt vārtus, tomēr uzdevumu augstumos bija vārtsargi. Mača beigās "Dinamo" nomainīja vārtsargu Kalniņu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr izglābties neizdevās, lai gan iespēja panākt neizšķirtu bija komandas kapteinim Gintam Meijam.

Medveščak vārtos Gārnets atvairīja visus 26 rīdzinieku metienus, kamēr Kalniņš tika galā ar 20 no 21 pretinieku raidījuma.

Rīgas Dinamo noslēdza divu izbraukuma spēļu sēriju. Turpinājumā Dinamo būs septiņas mājas spēles, taču divas no tām notiks Tallinā, bet nākamais izbraukums Latvijas vienībai būs tikai pēc mēneša.

Pirms došanās uz Slovākiju un Horvātiju rīdzinieki aizvadīja četras mājas spēles, kurās tika izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas, bet šī izbraukuma pirmajā mačā Latvijas galvaspilsētas klubs viesos ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica Bratislavas Slovan.

Savukārt Medveščak komanda iepriekšējās astoņās spēlēs bija cietusi septiņus zaudējumus.

Abas komandas KHL turnīrā tikās 11.reizi vēsturē un tagad Horvātijas komanda guvusi sešus panākumus. Iepriekšējā sezonā trijās no četrām spēlēm uzvarēja Medveščak.

Savainojumu dēļ ar Rīgas komandu šajā sērijā nedevās divi rezultatīvākie spēlētāji Guntis Galviņš un Koltons Gilīss, kā arī vienības piektais rezultatīvākais spēlētājs Džastins Šags. Tāpat Rīgā palika trenēties aizsargs Ēriks Ševčenko, bet vienības sastāvā izbraukuma sērijā bija iekļauti 14 uzbrucēji, astoņi aizsargi un trīs vārtsargi, kuru vidū bija arī jaunais ripu ķērājs Toms Tomovics, kurš gan nevienai spēlei netika pieteikts.

Ar 29 punktiem 31 spēlē Dinamo ieņem pēdējo, 14., vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 19 punktus, bet 13.pozīcijā esošajai Medveščak tagad atkal zaudējot deviņus punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi