Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas Dinamo dramatiskā cīņā pagarinājumā pārspēj KHL līderus Sanktpēterburgas SKA

Neveiksmīgs spēles sākums un pamatlaika beigas nesalauza Rīgas Dinamo hokejistu cīņasgribu un neliedza aizraujošā cīņā izcīnīt uzvaru pagarinājumā pār KHL sezonas līderiem Sanktpēterburgas SKA - 5:4. Sešu mājas spēļu sēriju rīdzinieki noslēgs svētdien pret Maskavas Spartak komandu, kuru pēc trešdienas uzvaras apsteidza KHL Rietumu zonas turnīra tabulā.

Rautakallio priecīgs par Dinamo uzvaru emocijām bagātā spēlē 

Salīdzinājumā ar pēdējo spēli pirms nedēļu ilgā pārtraukuma (1:4 pret  Čerepovecas Severstaļ) Dinamo sastāvā bija notikušas dažas izmaiņas. Ozoliņa partneris aizsardzības pārī šoreiz bija J.Rēdlihs, malā palika Cibuļskis, bet kā septītais aizsargs pieteikts Laviņš. Uzbrukumā pirmie divi trijnieki bija palikuši nemainīgi, kopā ar Šindelu spēlēja Štāls un Podziņš, bet ar Luseniusu - Meija un Upītis.

Laukuma saimnieki cīņu iesāka ļoti apņēmīgi, pirmajās minūtēs daudz kontrolēja ripu viesu aizsardzības zonā, taču ar bīstamiem metieniem KHL šobrīd labāko vārtsargu Štepaneku traucēja reti. Tiesa, Dinamo ofensīva nebija ilga, un līdz pirmā perioda vidum Holtam darba bija nedaudz vairāk.

Vienā no epizodēm rīdzinieku vārtsargs netika galā ar ne pašu sarežģītāko Gļeba Kļimenko metienu. Bet jau pusotru minūti vēlāk SKA dubultoja pārsvaru pēc Patrika Toresena raidījuma no vārtu priekšas. 

Lai atspēlētos, Rīgas Dinamo pietika ar piecām minūtēm. Vispirms skaitliskajā vairākumā Krišjānis Rēdlihs acīgi piespēlēja brālim Miķelim, kurš eleganti apspēlēja Štepaneku. Bet drīz pēc tam skaistu kombināciju, ko iesāka Sprukts un turpināja Ozoliņš, pabeidza Mārtiņš Karsums - 2:2.

Otrās trešdaļas sākumā rīdzinieki otro reizi realizēja skaitlisko vairākumu. Uz Varja piespēli no aizvārtes atsaucās Sandis Ozoliņš, un jau 3:2 Dinamo labā.

Otrās trešdaļas vidū divas reizes pēc kārtas laukuma saimnieki izturēja mazākumā, bet 34.minūtē mazliet kuriozā situācijā guva ceturtos vārtus. Gints Meija pēc Štepaneka kļūdas meta precīzi, bet viens no SKA aizsargiem izsita jau aiz vārtu līnijas nonākušo ripu. Tiesneši tobrīd spēli neapturēja, bet labu brīdi vēlāk pēc videoieraksta noskatīšanās atzina vārtu guvumu - 4:2. 

Teicams Krisa Holta sniegums vairākās epizodēs Rīgas Dinamo hokejistiem ļāva otrajā pārtraukumā doties ar iekrāto divu vārtu pārsvaru.

Tikpat aizraujoša spēle uz ledus turpinājās arī trešajā trešdaļā, un bīstami momenti pie abiem vārtiem sekoja cits citam. Rīdzinieki necentās spēlēt, lai noturētu iegūto pārsvaru, bet turpināja meklēt laimi pretinieku laukuma pusē. Diemžēl perioda vidū SKA tomēr izdevās vienus vārtus at

spēlēt. Dinamo aizsargu piemirsts, vārtu priekšā viens palika Matiass Veinhandls - 4:3.

Trešais panākums iedvesmoja Sanktpēterburgas komandu, un pamatlaika izskaņā jau aizritēja ar ievērojamu viesu komandas pārsvaru. 15 sekundes līdz finālsirēnai SKA hokejisti panāca savu. Cipulis izdevīgā situācijā neizmeta ripu no savas zonas, un Jevgeņijs Artjuhins ar metienu no tuvas distances panāca izlīdzinājumu. 

Pagarinājuma sākumā ripa trāpīja pa Dinamo vārtu stabiņu, un pēc konflikta ar spēles galvenajiem tiesnešiem par šo epizodi noraidījumu līdz spēles beigām izpelnījās emocionālais SKA galvenais treneris Milošs Ržiha. Mirkli vēlāk divminūšu sodu nopelnīja SKA spēlētājs Koļcovs, un vairākuma realizācijai mājiniekiem vajadzēja tikai septiņas sekundes - ļoti spēcīgi un precīzi meta Guntis Galviņš. 

Rīgas Dinamo ar 29 punktiem 23 mačos KHL Rietumu zonā ieņem astoto vietu. Punkts mazāk ir rīdzinieku nākamajiem pretiniekiem Spartak hokejistiem.

Citā KHL čempionāta trešdienas spēlē Edgars Masaļskis pēc savainojuma izārstēšanas atgriezās Hantimansijskas Jugra sastāvā, taču cīņā pret Habarovskas Amur (4:5 "bullīšu" sērijā) palika rezervē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KHL čempionāts

Rīgas Dinamo - Sanktpēterburgas SKA 5:4 (2:2, 2:0, 0:2, 1:0)
Vārti: 11:24 Kļimenko (Semjonovs) - 0:1, 12:53 Toresens (Tihonovs) - 0:2, 15:09 M.Rēdlihs (Kr.Rēdlihs, Karsums, vair.) - 1:2, 17:57 Karsums (Ozoliņš, Sprukts) - 2:2, 24:57 Ozoliņš (Varjs, Cipulis, vair.) - 3:2, 33:20 Meija - 4:2, 49:10 Veinhandls (Mortensons) - 4:3, 59:45 Artjuhins (Petrovs) - 4:4, 62:58 Galviņš (Sprukts, M.Rēdlihs, vair.) - 5:4
Metieni: 28 - 43
Soda min.: 8 (Nieminens, Reķis, Upītis, Karsums pa 2) - 30
Iemetieni: 28 - 45
Dinamo: Holts, Kr.Rēdlihs - Galviņš, M.Rēdlihs – Sprukts – Karsums, J.Rēdlihs - Ozoliņš, Cipulis – Varjs – Nieminens, Reķis - Sotnieks, Štāls - Šindels - Podziņš, Laviņš, Meija - Luseniuss - Upītis.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi