Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas Dinamo hokejistiem sezona beigusies Balašihā

Rīgas Dinamo hokejisti Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla piektajā spēlē ceturtdien Maskavas piepilsētā Balašihā piedzīvoja zaudējumu otrajā pagarinājumā cīņā ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto HK MVD – 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1). Mājinieki izcīnīja uzvaru sērijā 4:1 un iekļuva pusfinālā. Savukārt rīdziniekiem sezona Kontinentālajā hokeja līgā līdz ar to ir beigusies.

Cīņa sākās bez izlūkošanas, un jau pirmajās minūtēs abu komandu vārtsargiem nācās atvairīt diezgan bīstamus pretinieku metienus.

Piektajā minūtē rīdzinieki nopelnīja pirmo skaitlisko vairākumu, pēc tālas Ņiživija piespēles viens pret Gārnetu izslidoja Sprukts, taču apspēlēt MVD vārtsargu nespēja. Mirkli vēlāk līdzīga situācija izveidojās pie Masaļska vārtiem, bet arī šajā gadījumā virsroku ņēma vārtsargs.

Dažas minūtes vēlāk mājinieki izpelnījās otro noraidījumu, un šoreiz par to samaksāja. Pēc tālas Sorokina piespēles, neapturot ripu, to vārtos trieca Hosa – 1:0. Vairākumā bija nospēlētas tikai 12 sekundes.

Dinamo vadību saglabāja tikai piecas minūtes. Šoreiz skaitlisko vairākumu jau realizēja mājinieki – mērķi sasniedza Veļikova spēcīgs metiens no zilās līnijas.

Otrās trešdaļas sākumā pēc skaista sologājiena mājiniekus vadībā izvirzīja Kokarevs. Startējis pie saviem vārtiem, viņš lielā ātrumā vienatnē apspēlēja gan J.Rēdlihu, gan Masaļski un ieraidīja ripu vārtos.

Spēles turpinājumā komandas sāka darboties krietni piesardzīgāk. Laukumā bija daudz spēka divcīņu, ripa pastāvīgi pārgāja no vienas komandas spēlētājiem pie otriem, bet metienu pa vārtiem bija diezgan maz.

Bīstamākās situācijas pie Masaļska vārtiem izveidojās perioda beigu daļā, kad divminūšu sodu izcieta Cibuļskis.

Trešās trešdaļas sākumā hokejisti nedaudz aktivizējās uzbrukumā, labas iespējas panākt izlīdzinājumu bija Dārziņam un Hosam. Taču izteiktu pārsvaru rīdziniekiem iegūt neizdevās, un diezgan nevarīga bija arī Dinamo spēle skaitliskajā vairākumā trešdaļas vidū.

Viesi daudz vairāk kontrolēja ripu, taču MVD hokejisti ļoti organizēti aizstāvējās, līdz minimumam samazinot bīstamu metienu skaitu pa saviem vārtiem.

Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām dinamieši vēlreiz nonāca skaitliskajā vairākumā un šoreiz savu iespēju izmantoja. Laviņa tālšāvienu vārtu priekšā pielaboja Dārziņš - 2:2.

Kad līdz trešā perioda beigām bija palikušas divas minūtes, mājinieki izpelnījās vēl vienu noraidījumu, taču šoreiz Dinamo reālas vārtu gūšanas iespējas neizveidoja.

Papildlaiku ļoti aktīvi sāka līdz tam par uzbrukumu nedaudz “piemirsušie” HK MVD hokejisti. Masaļskim jau pirmajās divās minūtēs nācās tvert trīs bīstamus raidījumus.

Drīz vien divminūšu sodu izpelnījās Petrovickis, taču, izturējuši mazākumā, dinamieši aktivizējās un jau paši pāris reizes traucēja Gārnetu. Ofensīvu uz brīdi gan apturēja Sprukta noraidījums, taču tūdaļ pat uz noraidīto soliņa bija spiests sēsties MVD uzbrucējs Volkovs, un spēle atkal atvirzījās mājinieku aizsardzības zonā.

Līdz pārtraukumam iniciatīva no vienas komandas pārmaiņus pārgāja pie otras, un, tāpat kā iepriekšējā mačā, pirmajā papildperiodā uzvarētāji netika noteikti. Toties sekundi līdz papildlaika beigām divminūšu sodu par ripas izmešanu ārpus laukuma nopelnīja mājinieki.

Šī izdevība pēc pārtraukuma gan netika izmantota. Bet uzreiz pēc tam Aleksejs Ugarovs cīņā ar Krišjāni Rēdlihu vārtu priekšā pamanījās raidīt ripu Masaļska vārtos. Znaroks un Vītoliņš turpinās cīņu par Gagarina kausu.

Spēli Balašihā rīdzinieki aizvadīja tādā pašā sastāvā kā iepriekšējo maču. Pēc ārstu ieteikuma, arī ceturtdienas cīņu izlaida Sandis Ozoliņš, kurš ārstē elkoņa savainojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

lasi

Šuplers: esmu lepns, ka strādāju kopā ar šiem puišiem

Gagarina kausa izcīņas 2.kārtas 5.spēle

HK MVD – Rīgas Dinamo 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0)
Vārti
: 7:18 Hosa (Kr.Rēdlihs, Sorokins, vair.) – 0:1, 12:35 Veļikovs (Babenko, Gorbunovs, vair.) – 1:1, 24:02 Kokarevs (Solovjovs, vair.) – 2:1, 54:25 Dārziņš (Sorokins, Laviņš, vair.) – 2:2, 83:83 Ugarovs (Cvetkovs) – 3:2

Metieni: 38 – 32
Soda min.: 18 – 18

Dinamo: Masaļskis, Kr.Rēdlihs – Sorokins, Hosa – Petrovickis – Ņiživijs, Sotnieks – J.Rēdlihs, Karsums – Sprukts – Cipulis, Laviņš – Galviņš, Dārziņš – Karija – M.Rēdlihs, Bukarts – Arnasons – Meija, Cibuļskis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi