Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sējējs skaidrību par Rīgas Dinamo sastāvu sola jūlija sākumā

Rīgas "Dinamo" vasaras sākumā turpinās izvērtēt dažādas iespējas sastāva komplektēšanā, un lielāka skaidrība par komandas modeli 2009./2010. gada sezonai būs ne ātrāk par Jāņiem, aģentūrai BNS pirmdien pastāstīja kluba prezidents un ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Maijs un jūnijs hokejā ir atvaļinājumu mēnesis, tādēļ līgumus paraksta tie spēlētāji, kam piedāvā ļoti pievilcīgus vienošanās nosacījumus. Savukārt "Dinamo" iespējas nav tik plašas, tādēļ katrs darījums jāapsver un jāizstrādā daudz rūpīgāk, skaidroja Sējējs. "Drīzāk uz jūlija sākumu varētu būt skaidrība," viņš teica. Pagaidām jaunumu līgumu slēgšanā klubā nav, turklāt sastāva veidošana nav tik skaidri prognozējams plānveida darbs, ko varētu paveikt iepriekš stingri izstrādātos termiņos, norādīja Sējējs.

Viņš sagaida, ka pilnīga skaidrība par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātam piesakāmajiem spēlētājiem "Dinamo" būs septembra pirmajās dienās, bet aptuveni līdz jūlija sākumam komandas komplektēšanā varētu tikt paveikts tikai pamatdarbs. Vasarā daudzi hokejisti nesteidz slēgt līgumus, jo augustā vēl grib piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu pirmajās treniņnometnēs, cerot uz sev veiksmīgu pavērsienu un iespējamu līgumu.

Lielāku skaidrību par nākamo sezonu neveicina arī apstāklis, ka vēl nav zināms, cik komandu īsti KHL čempionātā spēs piedalīties. Oficiāli noteiktie pieteikumu termiņi ir viena lieta, bet dzīve liek ņemt vērā reālo situāciju, kad vairāki klubi vēl ir neziņā, vai finansiāli spēs izpildīt KHL prasības, stāstīja Sējējs. Līdz ar to līgā problemātiska ir arī sezonas kalendāra izstrādāšana, par kuru "Dinamo" nesenajā vizītē Maskavā neviena amatpersona konkrētu atbildi nespēja sniegt.

Jau ziņots, ka mutvārdu vienošanās uz nākamo sezonu "Dinamo" panācis ar Aleksandru Ņiživiju, Ģirtu Ankipānu un Georgiju Pujacu. Pamatlietās vienošanās ir arī ar aizsargu Jēkabu Rēdlihu, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Čehijā, bet no sadarbības turpināšanas ar uzbrucēju Aigaru Ciprusu Rīgas klubs atteicās spēlētāja vecuma dēļ. Par neierobežoti brīvajiem aģentiem 30. aprīlī kļuva arī vārtsargs Sergejs Naumovs un aizsargs Oļegs Sorokins, savukārt pārējiem Rīgas "Dinamo" pašmāju hokejistiem līgumi ir spēkā arī uz nākamo sezonu.

Rīgas "Dinamo" KHL pirmajā sezonā regulāro čempionātu beidza 10. vietā, bet izslēgšanas cīņās izstājās pirmajā kārtā pēc zaudējuma Maskavas "Dinamo" hokejistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi