Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Skaisti spēlē, nevis citiem kaulus lauž

Atviegloti nopūsties pēc Latvijas dzelzceļa kausa izcīņas var kombinacionālā hokeja stila piekritēji. Trenera Pekas Rautakallio paģērētais spēles stils solās būt gana radošs un piespēlēm bagāts, nevis pretiniekus gar apmalēm «līmējošs», kā sākotnēji likās.

Iesākumā tik tiešām bija bažas, ka Rīgas Dinamo pārorientēsies uz vienkāršotu spēles stilu. Pirmajās intervijās no Pekas teiktā varēja noprast, ka pa taisnāko ceļu notiks virzība uz vārtiem, ka pie apmalēm tiks pārbaudīta pretinieku kaulu cietība un ka visa pamatā būs ātrums un vēlreiz ātrums. Kad Latvijas dzelzceļa kausa izcīņā Aleksandrs Ņiživijs laukumā sāka vērpt savas mežģīnes, kad Guntis Galviņš uz pretinieku zonas līnijas nemeta ripu stūrī, bet ar pauzi centās sameklēt partneri, abiem slidojot uz maiņu, metu skatus galvenā trenera virzienā. Nē, nekādu iebildumu. Kad Sprukta maiņa gandrīz vai aizvērtām acīm pacietīgi izspēlēja ripu, meklējot vai garāko ceļu uz vārtiem, visiem slidojot uz maiņu, Rautakallio pat apmierināts sasita plaukstas! Arī uzbrukums bieži vien sākas, aizsargiem ripu atvelkot aiz saviem vārtiem. Nekādas līdzības ar Ziemeļamerikas spēles manieri.

«Tā jau gluži nebija, ka Peka būtu runājis tikai par ripas novirzīšanu uz pretinieku zonu,» pēc spēles ar Minskas Dinamo pēc skaidrojuma vērsos pie komandas ģenerālmenedžera Normunda Sējēja. «Viņam ir sava spēles filozofija, pēc kuras katram laukumā ir stingri jāpilda savi pienākumi. Tomēr uzstādījums par ātrumu paliek spēkā.»

Individuālajā vērtējumā augstu kotējas Miķelis Rēdlihs, krietni kritušās Aināra Podziņa akcijas, kuram pie Juliusa Šuplera kā jaunajam spēlētājam bija solīds spēles laiks. Dinamo KHL spēlēs varētu iztikt bez junioru vecuma spēlētāju iekļaušanas sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi