Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Šuplers: jaunos leģionārus iepazīšu treniņprocesā

Rīgas Dinamo 2009./2010.gada sezonas sastāvs jau zināms par 90 procentiem. Līgumi parakstīti ar ārzemniekiem aizsargu Lī Svetu, kā arī uzbrucējiem Maiku Iguldenu un Mārtinu Kariju. Komandas galvenais treneris Juliuss Šuplers stāsta, ka skaidrības vēl nav par otru vārtsargu un būtu nepieciešams viens uzbrucējs, kurš var iedabūt ripas vārtos.

Kurās sastāva pozīcijās vēl jāsaliek punkti uz i?

Vajadzīgs ir viens vārtsargs un snaiperis priekšējā līnijā. Pārbaudes spēlēs izvērtēsim komandas darbību aizsardzībā un tad arī izlemsim, vai pastiprinājums nepieciešams arī šajā līnijā.

Otrais vārtsargs varētu būt Martins Pruseks, kurš Dinamo veiksmīgi aizvadīja sezonas otro pusi?

Es gribētu, lai tā būtu, bet pagaidām īstas skaidrības nav. Pruseks joprojām pieder Vitkovices klubam Čehijā, tāpēc skatīsimies, kā sekmēsies abu klubu savstarpējās sarunas.

Sergejs Naumovs kā otrais vārtsargs vairs netiek apspriests?

Situācija var mainīties, un tad nav izslēgta arī Sergeja spēlēšana Dinamo. Mēs ar viņu pagājušajā sezonā palikām ļoti apmierināti. Būdams uz rezervistu soliņa, Sergejs pozitīvi uzlādēja komandu. Es tikai domāju, ka nav nozīmes viņu parakstīt, ja vātsarga pozīcijas būs aizņemtas. Spēlēšana otrajā komandā nebūtu viņa līmenis.

Komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs pieļāva iespēju gaidīt līdz NHL sezonas sākumam. Varbūt NHL neiekļūst Sanhosē Sharks viņsezon 13 spēles aizvadījušais Lukašs Kašpars. Vai viņš varētu ieņemt snaipera pozīciju?

Jā, tāda varbūtība ir, ka gaidām Kašparu.

Vai komandas jaunie ārzemju spēlētāji trenerim ir zināmi?

Personiski nevienu nepazīstu. Strādājot Slovākijas izlasē, esmu vadījis komandu spēlē pret Kanādu, kuras sastāvā bija Mārtins Karija. Jaunos leģionārus iepazīšu treniņu procesā.

Pagājušās sezonas leģionārus treneris paturētu, ja būtu tāda iespēja?

Hosa, Hartigans, Elisons un Vestkots — viņi visi sevi parādīja no labākās puses. Tomēr, lai panāktu vienošanos, jābūt sapratnei no abām pusēm. Man ir žēl, ka viņi nepiekrita kluba izteiktajam piedāvājumam. Pēc pagājušās sezonas viņi sevi vērtē augstāk, bet mums ir jārēķinās ar kluba finansiālajām iespējām.

Vai arī jaunajā sezonā līderi varētu būt ārzemnieki?

Dinamo kadru politika ir balstīta uz to, lai vietējiem hokejistiem būtu iespēja spēlēt augstākā līmenī. Tāpēc šosezon atkal komandā piesaistīsim jaunos spēlētājus. Pēc KHL reglamenta katrā spēlē sastāvā jābūt diviem 1990.gadā dzimušajiem vai jaunākiem spēlētājiem. Plānots, ka junioru vecuma hokejisti varētu būt viens aizsargs un viens uzbrucējs. Protams, ārzemju spēlētājus aicinām ar nolūku, lai viņi spēlētu pirmo vijoli.

Sējējs ar treneri konsultējās pirms līguma parakstīšanas ar viesspēlētājiem?

Visu laiku nepārtraukti uzturējām sakarus. Sazvanījāmies dažreiz pat pa divām trijām reizēm dienā. Katru kandidatūru rūpīgi izvērtējām.

Tātad atbildību varēs prasīt no jums abiem, ja leģionāri nebūs vilcēji…

Nekad jau nav garantijas, ka izdarīta pareizā izvēle. Spēlētāju attieksme treniņos un pārbaudes spēlēs parādītais sniegums ļaus izdarīt pirmos secinājumus. Es tikai vēlreiz atkārtošu, ka kluba politika nav orientēta uz leģionāriem. Latvijas izlases sastāvā pagājušajā pasaules čempionātā spēlēja 14 Dinamo hokejistu, un es ar viņu sniegumu biju ļoti apmierināts. Rēķinājām, ka vietējie kadri augstākā līmenī varētu pacelties pēc diviem vai trijiem gadiem, bet izrādījās, ka viņi jau pirmajā KHL sezonā savā attīstībā ir spēruši platu soli uz priekšu. Līdera lomas izlasē nospēlēja Ņiživijs un Cipulis.

KHL vienas sezonas pieredze ir uzkrāta. Vai otrajā gadā varētu būt vieglāk?

No vienas puses, ir šī pieredze, zinām KHL līmeni un kādas ir bijušas mūsu kļūdas. No otras puses, pretinieki iepazinuši arī Rīgas Dinamo. Domāju, ka otrajā sezonā visi klubi pret mums noskaņosies daudz nopietnāk.

Sandis Ozoliņš tik tiešām būs laukumā jau pirmajā pārbaudes spēlē 31.jūlijā Piņķos pret Sibirj?

Kāpēc gan ne? Viņam pakāpeniski ir jāļauj iejusties komandā, tāpat kā visiem citiem komandas jaunpienācējiem. Ja redzēšu, ka Ozoliņam pirmajā spēlē pietiek ar 20 minūtēm, spēles otrajā pusē laukumā sūtīšu citus spēlētājus. Domāju, ka jau pirmajā spēlē būs iespēja redzēt visus jaunpienācējus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA JAUTĀ

Kā vērtējat Rīgas Dinamo sastāva komplektāciju 2009./2010.g.sezonai?

Helmuts Balderis, hokeja leģenda. Nevaru būt objektīvs, kamēr neesmu redzējis jaunos viesspēlētājus laukumā. Aizsargs Lī Svets ar auguma parametriem nepārliecina, bet varbūt viņš ir labs piespēļu dalītājs. Ja reiz viņu ieteica Jurzinovs, slikts nevarētu būt. Par uzbrucējiem man gan liekas, ka sazin vai kāds būs tik labs, kāds pagājušajā sezonā bija Hosa. Pagājušajā gadā ar leģionāru izvēli tomēr tika precīzi trāpīts mērķī. Viņi bija komandas vilcēji. Tomēr jāpagaida pārbaudes spēles, un tad jau varēs izdarīt precīzākus pieņēmumus par šīgada izvēli.

Oļegs Znaroks, Latvijas izlases treneris
. Dinamo ar raksturu un pašatdevi atkal visām komandām būs ciets rieksts, tomēr man nav saprotams, kāpēc vieta komandā neatradās dažiem labiem vietējiem spēlētājiem. Piemēram, Mārtiņam Karsumam. Viņš ir cīnītājs un prot gūt vārtus. Nedomāju, ka Mārča uzbrukumā būtu sliktāks par leģionāriem. Otrā vārtsarga postenim ideāli piemērots ir Sergejs Naumovs. Viņš ar savu attieksmi varēs spēlēt vēl divus trīs vai pat vairāk gadus. Vārtsargam 40 gadi vēl nav nekāds vecums.

Mihails Vasiļonoks, izlases vārtsargu treneris
. Pēc garās pauzes sastāva izvēle man šķiet ļoti laba. Kopējais līmenis varētu būt labs. Jādomā, ka jaunajā sezonā pieliks vidusslānis jeb izlases jaunās paaudzes spēlētāji. Prusekam iekļaujoties komandā, iespaidīga varētu būt vārtsargu līnija. Es pat teiktu, ka tā būtu neliela izšķērdība, atļaujoties parakstīt divus potenciālos pirmā numura vārtsargus. Tādā gadījumā vienam būs jāpaliek uz soliņa. Otrā statusam ideāli piemērots būtu Sergejs Naumovs.

Andrejs Maticins, U-20 izlases treneris. Manuprāt, sastāva komplektācija tomēr nedaudz atpaliek no pirmās sezonas izvēles. Lai gan pirms gada arī visi runāja, ka ar tādiem leģionāriem Dinamo nekur tālu netiks, bet sanāca pat ļoti labi. Man gan ir ziņas, ka komandā varētu palikt Hosa. Būs ļoti svarīgi, kurš tiks izvēlēts līdera lomai uzbrukumā. Snaiperis var ļoti būtiski pagriezt komandas spēli vienā vai otrā virzienā. Vārtsargu un aizsardzības līnija izskatās puslīdz laba. Dinamo jebkurā gadījumā būs jārēķinās ar otrā gada sindromu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi