Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

U–18 izlase starta gatavībā

Latvijas junioru U–18 izlase trešdien pulksten 20 Arēna Rīga ar spēli pret Nīderlandi uzsāks pasaules 1.divīzijas čempionātu. Nedēļas nogalē U–18 izlase pārbaudes spēlēs ar 4:6 un 3:5 zaudēja LSPA/Rīga.Pašu iespējas nav īsti zināmas un arī pretinieki nav iepazīti — diezgan liela neziņa valda U–18 čempionāta priekšvakarā.

Divas spēles ar pāris gadu vecākajiem LSPA/Rīga spēlētājiem uzrādīja vairāk pozitīvu nekā negatīvu iezīmju. Ir redzams, ka desmit dienu treniņnometnē Ventspilī krietni pastrādāts pie spēles organizācijas uzlabošanas. Zinātāji teic, ka būtisku ieguldījumu esot devis no Vācijas atbraukušais galvenā trenera Vjačeslava Nazarova palīgs, bijušais Latvijas izlases treneris Haralds Vasiļjevs. Aizsardzībā jaunie U–18 hokejisti nokļuva zem LSPA/Rīga spiediena, taču savā zonā puišiem galva nesagriezās. Tāpat bija salīdzinošu maz kļūdu viduszonā. Treneris Nazarovs, protams, pilnībā apmierināts nebija: "Otrajā mačā spēles organizācija jau bija labāka. Lai gan arī, kad pretinieks izlīdzināja rezultātu uz 3:3, bija vēlēšanās skriet uz priekšu, lai iesistu ceturtos vārtus, bet iznākumā atkal zaudējām."Runājot par pozīcijām laukumā, Nazarovs atzina, ka treneru korpusam (vēl arī Vladimirs Lubkins) joprojām neesot zināms, kurš būs pirmais vārtsargs. "Sekas tam, ka 1990.gadā dzimušie hokejisti nespēlē Samsung līgā. Gadu vecākais Nauris Enkuznes pusotru gadu krāja pieredzi Samsung līgā un bija nopietns balsts pērn U–18 pasaules čempionātā Somijā, kā arī šosezon U–20 čempionātā Rīgā."Treneris nelabprāt runā par potenciālajiem līderiem arī citās pozīcijās. "Aizsardzībā abās spēlēs Alberts Iļjiško spēlēja stingri. Viņš varētu būt atbalsta punkts, lai gan viena lieta ir spēlēt trešā vai ceturtā plāna lomu U–20 izlasē, cita būt līderiem sava gadagājuma komandā." No uzbrucējiem jau pirms diviem gadiem U–18 čempionātā Rīgā uzvaras priekus izbaudīja Roberts Bukarts. Nazarova redzējumā "izšaut" varot jebkurš no četriem uzbrucēju trijniekiem.Diezgan aptuvena informācija ir par konkurentiem. "Zinu, ka spēcīga komanda šajā vecumā ir Norvēģijai. Laba komanda esot arī Austrijai. Pagājušajā gadā pirmajā divīzijā otro vietu ieguva Japāna. Nebūs viegli. Par konkurentiem konkrētāk varēsim spriest pēc pirmās spēļu dienas."Latvijas pretinieku spēļu secībā būs Nīderlande, Itālija, Austrija, Norvēģija un Japāna. Pirmās vietas ieguvējs iegūs ceļazīmi uz augstāko grupu. Pēdējā vieta izkritīs uz otro divīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi