Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Zembergs par Dukura sudrabu: Visu izdarīja pareizi

Vienās sacensībās var atgūt iepriekš iekavēto, bet nekādā ziņā nevar zaudēt pirms tam sasniegto. Skeletonists Martins Dukurs zaudēja četrgades izšķirošajā kaujā galvenajam konkurentam krievam Aleksandram Tretjakovam, taču šis rezultāts neizdzēš no statistikas viņa 28 uzvaras 36 startos no Vankūveras līdz Soču spēlēm.

Viens otrs tagad teiks, ka sezonas laikā nevajadzēja izlikt galdā visas kārtis, un ka varbūt nevajadzēja par katru cenu tiekties pēc 100 000 eiro prēmijas, ko Martins saņēma par uzvarām pēdējo trīs Pasaules kausa izcīņas posmu visos sešos braucienos. Jautājums tikai, vai tādā gadījumā Tretjakova ierakumos notiktu citādi manevri? Vai tad krievi neizplatītu informāciju, ka trase tiks lieta ar aukstu ūdeni, bet patiesībā nepielietotu karstā ūdens liešanas tehnoloģiju? Vai tad Tretjakovs neveiktu ap 400 braucienu Soču trasē? Tas viss būtu, tāpat kā viņu neierobežotās finansiālās iespējas. Varam tikai nojaust, cik Krievijas puse investēja, lai Sočos iegūtu zeltu, ja Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents G. I. Bedžamovs ar plašu žestu neilgi pēc Tretjakova uzvaras varējis noskaitīt šī panākuma otram lielākajam kaldinātājam Krievijas izlasē strādājošajam vācu trenerim Villijam Šnaideram 150 000 eiro. Zinātāji teic, ka šī trenera mēneša alga olimpiskajā ciklā esot bijusi 10 000 eiro.

Krievi gāja uz visu banku, un to arī paņēma. Pēc olimpiskajā ciklā uzrādītajiem rezultātiem Martinam it kā vajadzēja būt pirmajam, bet, no otras puses, - ja paskatāmies, cik mērķtiecīgi krievi/ vācietis strādāja, lai Tretjakovs būtu pirmais Sočos, tad iznākums ir likumsakarīgs.

Vienā ziņā labi, ka Dukuru nometne ar vēsu prātu un bez emocijām ir pieņēmusi Soču rezultātus. Pat Dainis Dukurs, kuram ir piešauta acs uz aizkulišu spēlīšu pamanīšanu, šoreiz bija mierīgs. «Es redzēju, ka viņi darīja dažas lietas savā labā, bet to darīt nebija aizliegts. Jāatzīst, ka šoreiz šajā lielajā cīņā mēs zaudējām.»

Bet vislielākais prieks, ka Martins jau tagad saka - varbūt būs lemts pēc četriem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi