Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Honda oficiāli paziņo par atgriešanos F1 ar McLaren

Īpašā preses konferencē Tokijā šodien 10:00 pēc Latvijas laikā “Honda” kompānija oficiāli paziņoja par savu atgriešanos Formulā 1 2015.gadā.

Kā jau tika ziņots iepriekš, “Honda” kā dzinēju piegādātājs atgriezīsies kopā ar “McLaren” komandu un tādejādi atjaunos savulaik leģendāro un ļoti veiksmīgo savienību. Jau nākamajā sezonā Formulā 1 stāsies spēkā jaunie dzinēju noteikumi, taču pirmo sezonu “McLaren” joprojām aizvadīs ar “Mercedes” motoriem, kamēr uz “Honda” pāries 2015.gadā.

“Honda” kompānijas izpilddirektors Takeo Fukui atzina, ka tās galvenais mērķis ar Formula 1 projektu ir ne tikai atgādināt par sevi autosporta līdzjutējiem pasaulē, bet arī izglītot savus inženierus un jaunais F1 motoru formāts ar plašu reģenerācijas sistēmu izmantošanu šim uzdevumam ir ļoti piemērots. Preses konferencē Tokijā uzstājās arī “McLaren” komandas vadītājs Martins Vitmāršs, kurš atgādināja par kopīgi izcīnītām 44 Grand Prix uzvarām un astoņiem čempiona tituliem.

Pēc neoficiālas informācijas “McLaren” dzinējus no “Honda” iegūs bez maksas un par to saņems visai plašu reklāmu uz mašīnas. Paralēli “Honda” meklē arī citus klientus, kas varētu subsidēt šo projektu. Pagaidām “Honda” dzinēju piegādes izmaksas nav zināmas. Tostarp no esošjiem motoru piegādātājiem dārgākie jaunajā ērā būs “Renault” – 21 miljons Eiro sezonā par dzinēju un visu reģenerācijas sistēmu piegādi un apkalpošanu. “Mercedes” gadījumā tie būs 17 miljoni un “Ferrari” 15 miljoni Eiro. Kopumā dzinēju piegādes cenas ar 2014.gadu pieaugs pusotru reizi un tas nozīmē, ka mazajām komandām, kā “Caterham”, kas izmanto “Renault” motorus, dzinēju piegādes izmaksas sastādīs vairāk kā trešdaļu no kopējā komandas budžeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Futbolistes portrets. Luīze Lorence

Veiksmīgi savienot futbola spēlēšanu hobija līmenī ar divām darba vietām, studijām maģistrantūrā un jaunības izbaudīšanu nemaz nav neiespējami. To lieliski pierāda Luīze Lorence, viena no FK "...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi