Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ar graujošu pārsvaru LRČ pirmajā posmā uzvar krievu pilots Lukjaņuks

Ar nepārprotamu krievu pilota Alekseja Lukjaņuka uzvaru šodien rallija “Liepāja-Ventspils” ietvaros noslēdzās Latvijas čempionāta pirmais posms autorallijā.

Pēc sacensību pirmās dienas, kurā tika veikti trīs ātrumposmi, Aleksejs Lukjaņuks (“Mitsubishi Lancer Evo X”) atradās tikai 2.5 sekundes priekšā latviešu braucējam Jānim Vorobjovam (“Mitsubishi Lancer Evo X”). Taču šodien Latvijas komandas ASRT pārstāvis jau bija ātrākais visos sešos “dopos”, vairāk kā pārliecinoši uzvarot LRČ pirmā posma absolūtajā ieskaitē un arī N4 klasē.

Lukjaņuka tuvākais sekotājs N4 klasē bija igaunis Timmu Korge (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kurš zaudēja 1 minūti un 51 sekundi, bet trešo vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Aivis Egle (“Mitsubishi Lancer Evo X”), kurš startē arī ERČ ieskaitē. Taču viņa deficīts līdz uzvarētājam bija 2 minūtes un 38 sekundes.

Otro vietu absolūtajā ieskaitē, zaudējot Lukjaņukam 1 minūti un 33 sekundes, izcīnīja igauņu pilots Sīms Plangi (“Mitsubishi Lancer Evo X”), kuram arī uzvara R4 klasē. Šajā vērtējumā viņš par vairāk kā 1 minūti apsteidza Latvijas pilotu Jāni Feldmani (“Mitsubishi Lancer Evo X”), bet trešais R4 vērtējumā LRČ pirmajā posmā tālu aizmugurē finišēja krievs Aleksandrs Mihailovs (“Mitsubishi Lancer Evo X”), kura stūrmanis ir latvietis Normunds Kokins.

Labākais no latviešiem rallijā “Liepāja-Ventspils” bija Mārtiņš Svilis (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”), kurš ierindojās trešajā vietā absolūti un uzvarēja A+ vērtējumā. Savā klasē Svilis tikai par 6.2 sekundēm pārspēja Raimondu Kisielu, kurš startē ar jaudīgo “Mini John Cooper Works RRC” rallija mašīnu, bet trešo vietu starp A+ braucējiem arī ieņēma latvietis – Arvis Arums (“Subaru Impreza”).

Jau ziņojām, ka sākotnējā rallija vicelīdera Vorobjova pilotētā ekipāža, lai gan dienas pirmajā ātrumposmā zaudēja gandrīz 20 sekundes, tomēr saglabāja otro vietu, pirms SS5 nācās izstāties ar nolauztu riteni. Svētdien Eiropas rallija čempionātā tiks aizvadīta sacensību trešā diena, kas reizē būs arī Latvijas čempionāta otrais posms, un Vorobjovs solās būt atpakaļ uz starta.

Vienas ass piedziņas klasē R2 uzvaras laurus LRČ pirmajā posmā plūca “OKartes Autosporta Akadēmijas” komanda. Pirmo vietu ieņēma Ralfs Sirmacis, kurš par 47.5 sekundēm apsteidza pārinieku Emīlu Blūmu. Savukārt trešo vietu R2 ieskaitē ieguva Nauris Bruņinieks, kurš no uzvarētāja atpalika 1 minūti un 8 sekundes. Viņi visi startēja ar “Ford Fiesta” automašīnām.

LRČ pirmā posma rallija “Liepāja-Ventspils” rezultāti

1. Aleksejs Lukjaņuks (Mitsubishi Lancer Evo X, N4) 1:10:23.3
2. Sīms Plangi (Mitsubishi Lancer Evo X, R4) +1:33.5
3. Mārtiņš Svilis (Mitsubishi Lancer Evo VIII, A+) +1:41.7
4. Raimonds Kisiels (Mini John Cooper Works RRC, A+) +1:47.9
5. Timmu Korge (Mitsubishi Lancer Evo IX, N4) +1:51.1
6. Aivis Egle (Mitsubishi Lancer Evo X, N4) +2:38.8
7. Jānis Feldmanis (Mitsubishi Lancer Evo X, R4) +2:46.6
8. Rauls Jētss (Mitsubishi Lancer Evo X, N4) +3:56.5
9. Arvis Arums (Subaru Impreza, A+) +5:06.8
10. Tarass Kravčenko (Mitsubishi Lancer Evo IX, N4) +5:21.1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi