Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Baltijas labākie žiguļu piloti tiksies rallijkrosa trasē 333

Šo sestdien, 15.novembrī, sporta kompleksā 333, Ropažu novadā, notiks šosezon jau 9.posms Žiguļu Kauss 2014 sacensību sērijā. Gaidāms, ka uz starta izies gandrīz pussimts dalībnieku standarta un brīvajā klasē, pulcējot Baltijas valstu labākos autosportistus žiguļu klasē, vēsta organizatori.

"Sacensību posma rīkošana valsts svētku brīvdienās jau ir gadiem ilga tradīcija, kuru turpinām arī šoruden. Turklāt šis ir brīdis, kad principā autosporta sacensības Latvijā jau beigušās vai strauji tuvojas finišam, bet mums vēl nekas nav beidzies. Izšķirošās cīņas par uzvaru kopvērtējumā vēl tikai gaidāmas. Būs arī sava veida pirmizrāde, kad varēsim klātienē redzēt žiguli, kurā uzstādīts superbaika Kawasaki motors. To paveicis Ingus Seipuls," par aktuālāko sacensību norisē informēja Rencēnu autokluba valdes loceklis Uģis Banders.

Dalību standarta klasē apstiprinājis Žiguļu Kauss 2014 kopvērtējuma līderis, septiņkārtējais Igaunijas autokrosa čempions Sigmārs Tamemagi, Latvijas autokrosa čempionāta godalgoto vietu ieguvējs Arnis Odiņš, pieredzes bagātie autosportisti Edmons Džigurs un Viesturs Tilgass, kā arī hokeja kluba Dinamo Rīga galvenais treneris Artis Ābols. Savukārt brīvajā klasē startēs daudzkārtējais Lietuvas rallija un autošosejas čempions Dovilas Čiutele, Latvijas čempions kartingā Mārtiņš Lapiņš, autorallists Lauris Mezītis, kā arī vairāki vadošie Igaunijas rallijkrosa meistari. Sacensības notiks pēc pasaules rallijkrosa čempionāta noteikumiem, un to sākums plkst.10. Skatītājiem ieeja būs bez maksas.

Žiguļu Kauss 2014 sacensību sērijā plānots organizēt vēl posmus, sagaidot ziemas un sniega atnākšanu Latvijā. Tie notiks nule rekonstruētajā Zilākalna autotrasē, kurā ikviens varēs izmēģināt jaunizveidoto ovālu jeb hipodroma apli. Rencēnu autoklubam piederošās trases infrastruktūras uzlabošana veikta par biedru līdzekļiem, kā arī piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Ovāla izveide Zilākalna autotrasē vieš cerību, ka kādudien varētu atjaunot savulaik tik slavenās sacensību Valmieras aplis tradīcijas ziemas hipodromā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi