Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Batons gūst dramatisku uzvaru lietainajā Kanādas Grand Prix izcīņā

Pateicoties Sebastjana Fetela kļūdai pēdējā aplī, McLaren komandas pilots Džensons Batons izcīnījis uzvaru pasaules Formula-1 čempionāta septītajā posmā Kanādas Grand Prix izcīņā. Fetels tomēr palielinājis pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Neilgi pirms sacīkšu sākumā Monreālā nolija diezgan spēcīgs lietus. Kaut arī līdz startam tas bija mitējies, trase bija ļoti slapja, un rīkotāji nolēma, ka brauciens sāksies aiz drošības mašīnas.

Rāmi noriņķojuši četrus apļus, piloti ķērās pie īstām sacīkstēm, un jau vienā no pirmajiem līkumiem par laika apstākļu upuri krita Marks Vebers. Pēc vieglas sadursmes ar Lūisu Hamiltonu austrālietis izslīdēja no trases un no ceturtās pozīcijas atkrita uz divpadsmito. Pirmās vietas saglabāja Fetels, Fernando Alonso un Felipe Masa.

Dažus apļus vēlāk uzmanības centrā jau atkal bija pats Hamiltons, kurš sadūrās ar savu komandas biedru Džensonu Batonu, nolauza aizmugurējo riteni un bija spiests izstāties. Trasē atgriezās drošības mašīna, bet tiesneši ķērās pie trešā incidenta izskatīšanas ar Hamiltona piedalīšanos – bez abām iepriekšējām epizodēm viņš vēl arī esot pārkāpis ātruma ierobežojumu iepriekšējā drošības mašīnas izbraukuma laikā.

Pamatīgas galvassāpes komandu stratēģiem sagādāja laika apstākļi. Iepriekš izteiktās prognozes par gaidāmajiem nokrišņiem kādu brīdi nepiepildījās, un vairāki piloti, viņu skaitā arī Batons, lietus apstākļiem paredzētās riepas nomainīja ar vidējā sastāva riepām. Tas dažu apļu laikā ļāva sasniegt ļoti labus rezultātus, taču nedaudz vēlāk lietus tiešām sākās. Turklāt tik spēcīgs, ka vēlreiz darbs bija drošības mašīnas vadītājiem. Bet dažus apļus vēlāk tika pieņemts lēmums sacīkstes pārtraukt.

Pēc vairāk nekā stundu ilgas pauzes, kuras laikā trases darbinieki izmisīgi centās likvidēt izveidojušās peļķes, sacīkstes atsākās aiz drošības mašīnas. Kaut nedaudz nosusinājuši brauciena ideālo trajektoriju, 36 apļus līdz beigām piloti atsāka sacīkstes.

Dažus apļus vēlāk brauciens beidzās Alonso – pēc vieglas sadursmes ar Batona mašīnu Ferrari mašīna izslīdēja no trases, bet McLaren pilots bija spiests braukt boksos mainīt saplīsušo riepu.

Līderu grupā nekādas būtiskas izmaiņas kādu brīdi nenotika – Fetelam sekoja Kobajaši un Masa. Taču 19 apļus līdz beigām teicamu manevru veica Šūmahers, apsteidzot abus tuvākos konkurentus un izvirzoties otrajā vietā. Tobrīd aiz viņa brauca Vebers un Kobajaši, bet Masa pēc paša kļūdas, iebraucot sānu nožogojumā, un piespiedu pitstopa noslīdēja ārpus pirmā desmitnieka.

Heidfela avārija 14 apļus līdz finišam vēlreiz lika trasē atgriezties drošības mašīnai, un tas vēlreiz atjaunoja intrigu cīņā par uzvaru. Vispirms gan Batons, gan Vebers tika garām Šūmaheram, bet pēdējā aplī sev netipisku kļūdu pieļāva Fetels, atdodot pirmo vietu 2009.gada F-1 čempionam.

Čempionāta kopvērtējumā Fetelam ir 161 punkts, Batonam 101, Veberam 94, Hamiltonam 85 un Alonso 69 punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kanādas Grand Prix

1.Džensons Batons (McLaren) 4.04:39,537
2.Sebastjans Fetels (Red Bull) +2,709
3.Marks Vebers (Red Bull) +13,828
4.Mihaels Šūmahers (Mercedes) +14,219
5.Vitālijs Petrovs (Renault) +20,395
6.Felipe Masa (Ferrari) +33,225
7.Kamui Kobajaši (Sauber) +33,270
8.Haime Algersuari (Toro Rosso) +35,964
9.Rubenss Barikello (Williams) +45,117
10.Sebastjens Buemi (Toro Rosso) +47,056

PČ kopvērtējums

1.S.Fetels 161
2.Dž.Batons 101
3.M.Vebers 94
4.L.Hamiltons 85
5.F.Alonso 69
Konstruktoru kauss
1.Red Bull 255
2.McLaren 186
3.Ferrari 101
4.Renault 60
5.Mercedes 52

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi