Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Batons izvairās no masu avārijas startā un uzvar F-1 Beļģijas Grand Prix

Pārliecinošu uzvaru svētdien Spa trasē notikušajās Pirmās formulas jeb F-1 Beļģijas Grand Prix sacīkstēs izcīnīja britu pilots Džensons Batons no McLaren Mercedes komandas, kurš bija vadībā no starta līdz pat finišam. Tikmēr jau pirmajā aplī notikušajā avārijā izstājās vairāki spēcīgi piloti, tostarp čempionāta līderis Fernando Alonso (Ferrari).

Jau pirms starta kūpēt sāka no otrās vieta startējošā Kamui Kobajaši (Sauber) formula. Viņam gan izdevās startēt, bet japānis tika ierauts pirmās taisnes avārijā - ar priekšējiem riteņiem saskārās 2008.gada pasaules čempiona Hamiltona un francūža Romēna Grožāna (Lotus) formulas. Abi sportisti izlidoja no trases, līdzi paķerot arī 2005. un 2006.gada spēcīgāko F-1 braucēju Alonso, turklāt Hamiltons vēl pārlidoja pāri Kobajaši formulas priekšai.

Zīmīgi, ka pirms šīm sacīkstēm Alonso bija guvis punktus 23 posmos pēc kārtas vairāk nekā gada garumā.

Šādi notikumi uz pieciem apļiem lika sūtīt trasē drošības mašīnu. Līderpozīcijā atradās no pole-position startējušais Batons, kuram sekoja Grožāna komandas biedrs Kimi Raikonens no Somijas, bet uz trešo un ceturto vietu bija pakāpušies Force India piloti Niko Hilkenbergs un Pols di Resta, kuri startā bija vien 11. un devītajā vietā. Turklāt pēc brauciena atsākšanās drīz vien Hulkenbergs pacēlās arī uz otro vietu.

Tikmēr ārpus labāko desmitnieka šajā brīdī atradās iepriekšējo divu sezonu pasaules čempions Sebastjans Fetels (Red Bull) no Vācijas, tomēr viņš ļoti strauji kāpa augšup un desmit apļus vēlāk jau bija aizcīnījies līdz trešajai pozīcijai.

Pēc iebraukšanas boksos gan Fetels atkal atkrita uz pirmā piecinieka beigām, bet tikmēr līderpozīcijā arvien stabilāk nostiprinājās Batons. Turpinājumā Fetels, kuram tāpat kā Batonam bija vienu pitstopu stratēģija, spēja pakāpties uz otro pozīciju un labākie divi braucēji līdz finišam tā arī vairs nemainījās. Batons kļuva par pirmo pilotu šosezon, kurš vadībā atradies no pirmā līdz pēdējam aplim.

Sacīkstes beigās risinājās saspringta cīņa par trešo vietu, kurā veiksmīgāks bija Raikonens, apsteidzot Hilkenbergu, kuram ceturtā vieta ir augstākā līdzšinējā F-1 karjerā, otro Ferrari pilotu Felipi Masu, kurš aizvadīja vienas no sekmīgākajām sacensībām šosezon, un Fetela austrāliešu komandas biedru Marku Vēberu.

Septītais finišēja savas 300. sacensības karjerā aizvadījušais septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers (Mercedes GP), kuram sekoja Toro Rosso braucēji Žans Ēriks Verņs no Francijas un austrālietis Daniels Rikjardo, bet pirmo desmitnieku noslēdza brits Pols di Resta (Force India).

Kopvērtējumā Alonso ar 164 punktiem saglabāja samērā pārliecinošu līderpozīciju. Viņam ar 140 punktiem tagad seko Fetels, 132 punkti ir Vēbera kontā, vēl par punktu mazāk izcīnījis Raikonens, piektais ar 117 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 101 punktu seko Batons.

Konstruktoru kausā stabilā līderpozīcijā ar 272 punktiem atrodas Red Bull vienība, kurai ar 228 punktiem seko McLaren-Mercedes. Trešajā vietā ar 207 punktiem ir Lotus, bet Ferrari vienība ar 199 punktiem ieņem ceturto vietu.

Nākamais čempionāta posms pēc nedēļas notiks Moncas trasē Itālijā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi