Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bujānam, Stalim un Jerānam uzvaras Latvijas autokrosa čempionāta posmā Smiltenē

Latvijas autokrosa čempionāta ceturtais posms Smiltenē, Tepera trasē, noslēdzās ar Ulvja Bujāna uzvaru 2000 Super klasē, Māra Staļa pirmo uzvaru karjerā 1600 klasē un Raimonda Jerāna uzvaru Open klasē. Baltijas D-3A bagiju čempionāta priekšpēdējā posmā uzvaru izcīnīja igaunis Maido Rūsmans, priekšlaicīgi kļūstot par šā gada Baltijas čempionu, pavēstīja Latvijas Automobiļu federācija.

2000 Super finālā par uzvaru cīnījās Bujāns un Mārtiņš Porietis. Taču pēc neliela incidenta abu starpā Porietis atpalika no Bujāna un zaudēja otro vietu pieredzējušajam Raimondam Tiltiņam. Finišā Bujāns pirmais, izcīnot jau ceturto uzvaru četros posmos. Otrā vieta Tiltiņam, Porietis – trešais. Klases kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Bujāns, bet sīva cīņa gaidāma par pārējām medaļām starp Porieti, Artjomu Peško un citiem sportistiem.

1600 klasē pēc avārijas kvalifikācijas braucienā uz A fināla startu netika galvenais favorīts Oļģerts Vērmanis juniors. Situāciju vislabāk izmantoja Māris Stalis, izcīnot ilgi gaidītu pirmo uzvaru savā trīs gadus garajā autokrosa braucēja karjerā. Viņam cītīgi uzbruka Andris Priedītis, taču apdzīšana neizdevās un Priedītim otrā vieta. Trešajā pozīcijā – Kaspars Īle. Stalis, Īle, Vērmanis juniors un Priedītis ir ļoti cieši viens pie otra kopvērtējumā un atlikušajos divos čempionāta posmos cītīgi spēkosies par Latvijas čempiona titulu.

Open klasē trešo uzvaru izcīnīja Raimonds Jerāns. Panākums izdevās pārliecinošs, jo lielākā daļa konkurentu piedzīvoja tehnikas defektus. Otrajā vietā finišēja Normunds Skribis, bet trešais – Māris Rusmanis, kuram šis bija pirmais Latvijas čempionāta posma pjedestāls. Aiz līdera Jerāna kopvērtējumā otrais ir Jānis Kozlovskis, bet trešajā vietā nonācis Skribis.

Baltijas D-3A čempionāta klasē tikai astotā vieta bija nepieciešama igaunim Maido Rūsmanam, lai 2007.gada Baltijas čempiona titulam pievienotu arī šā gada uzvaru. Tomēr Rūsmans izvēlējās braukt savā ātrākajā režīmā – uzvara arī Smiltenē un pārliecinoši sasniegta kopvērtējuma uzvara. Otro vietu guva Juris Kuļikovskis, kurš šobrīd izvirzījies vicelīdera pozīcijā arī kopvērtējumā. Trešais Smiltenes posmā igaunis Kristijans Rajamē, bet kopvērtējumā trešajā vietā Latvijas braucējs Anatolijs Abramovs. Tiesa, pozīcijas no otrās līdz septītajai šķir tikai astoņi punkti, tāpēc čempionāta pēdējais posms Igaunijā būs īpaši dramatisks. Turklāt Baltijas čempionāta komandu vērtējumā Latvijas vienība tikai par vienu punktu (212:211) apsteidz Igauniju, līdz ar to uzvarētājs šajā vērtējumā būs jānoskaidro pēdējā sacīkstē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi