Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Jonass PČ posmā Ķegumā izcīna trešo vietu

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no Red Bull KTM Factory Racing komandas svētdien Zelta zirga trasē Ķegumā izcīnīja trešo vietu planētas meistarsacīkšu septītajā posmā.

Pirmajā braucienā latvietis bija otrais, bet otrajā viņam bija neveiksmīgs starts, kas lika atkrist pat uz 19.vietu, taču viņš varonīgi aizcīnījās līdz pat piektajai pozīcijai.

Tikmēr par šī posma uzvarētāju divu braucienu summā kļuva dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš izcīnīja uzvaru arī pērn Ķegumā notikušajās sacensībās. Zīmīgi, ka viņš pasaules čempionāta posmos guvis divas uzvaras un abas bijušas tieši Latvijā. Otrais šajā posmā bija tikai 17 gadus vecais beļģis Jago Gērts, kamēr trešais bija Jonass.

Jonasam izdevās lielisks pirmā brauciena starts. Lai arī sestdien kvalifikācijā viņš bija tikai 12.vietā, svētdien jau pirmajā līkumā latvietis bija iebraucis pirmajā vietā, bet pēc tam šo pozīciju zaudēja dānim Tomasam Kjēram Olsenam. Kritienu tikmēr pašā sākumā piedzīvoja kvalifikācijā uzvarējušais Jonasa 17 gadus vecais komandas biedrs un sīvākais konkurents kopvērtējumā Horhe Prado no Spānijas.

Pirmā brauciena turpinājumā nekas būtiski nemainījās, jo Olsens pār Jonasu pakāpeniski savu pārsvaru palielināja, latvietim izcīnot stabilu otro vietu.

Līdz ar to pirmajā braucienā uzvaru guva Olsens, kurš Jonasu apsteidza par 11 sekundēm. Savukārt trešais bija amerikānis Tomass Kovingtons, kurš no latvieša atpalika par nepilnām deviņām sekundēm.

Savukārt Prado pēc kritiena bija starp atpalicējiem, bet beigās spēja aizcīnīties līdz desmitajai vietai.

Pēc tam sekojošajā otrajā braucienā Jonasam bija ļoti neveiksmīgs otrā brauciena starts, jo viņam neizdevās izrauties priekšgalā. Tā rezultātā viņš tika iespiests starp pārējiem braucējiem un jau sākumā viņš bija tikai 19.vietā.

Tomēr palēnām Jonass kāpa augšup, apsteidzot lēnāk braucošos konkurentus. Tiesa, jau no starta par līderi bija kļuvis pirmā brauciena neveiksminieks Prado, kurš pārliecinoši palielināja pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Pirmā brauciena noslēgumā spānis gan kļūdījās vienā no līkumiem un piedzīvoja kritienu, kas viņam lika zaudēt aptuveni deviņas sekundes.

Otrajā vietā esošais Olsens centās izmantot situāciju un pakāpeniski tuvojās Prado, bet pirms noslēdzošajiem diviem apļiem Jonass bija pakāpies jau uz piekto vietu. Tikmēr latvieša komandas biedrs spēja nosargāt pirmo vietu un uzvarēt otrajā braucienā.

Otrā brauciena finišā Prado par trim sekundēm apsteidza Olsenu, bet trešais bija Gērts, izcīnot pirmo pjedestālu karjerā.

Kā vēstīts, sestdien kvalifikācijā Jonass un vēl vairāki motobraucēji sākumā krita, kā rezultātā Latvijas sportistam nācās samierināties ar 12.vietu. Tikmēr uzvaru svinēja Prado.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē pēc septiņiem posmiem līderis ar 304 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 282 punktiem ir Prado, kamēr trešais ar 265 punktiem ir Olsens.

Sezonu Jonass iesāka ar trim pārliecinošām uzvarām, pēc tam sekoja divi ne tik veiksmīgi posmi, bet iepriekšējā etapā viņš atgriezās uz uzvaru takas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam svētdien Latvijas motosportists Kārlis Sabulis svētdien izcīnīja 13.vietu Ķegumā notikušā Eiropas čempionāta posma 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) klases sacensībās.

Vēl no Latvijas sportistiem 30.vietā šajā etapā ierindojās Arnolds Sniķers, bet 35.pozīcijā bija Kristers Drevinskis.

Tikmēr EMX125 klasē 24.vietā ierindojās Ralfs Edgars Ozoliņš.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā ir spēkā līdz 2020.gadam. Lielākais šī gada jaunums ir, ka pirmo reizi 27 gadu laikā sportisti sacīkstes aizvadīs, braucot pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē. Šajā nedēļa nogalē Ķegumā startē apmēram 240 sportisti no vairāk nekā 20 valstīm.

Šajā sezonā tiek aizvadīti 20 posmi.

ziņa papildināta ar fotogaleriju

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi