Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jonass: Ceru Ķegumā uz goda pjedestāla izdzirdēt Latvijas himnu

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass cer nākamajā nedēļā izcīnīt uzvaru Ķegumā gaidāmajā posmā, meistarsacīkšu rīkotājiem atklāj Red Bull KTM Factory Racing komandas braucējs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Jonass otrdien guva pārliecinošu uzvaru Krievijā notikušajā sezonas sestajā posmā, pirms nākamnedēļ gaidāmā etapa Ķegumā nostiprinot savu vadību kopvērtējumā.

"Gribējām atgūt intensitāti. Iepriekšējās sacensībās nejutos pats savā ādā. Krievijā uzvarēju kvalifikācijā un startā nevienu nevajadzēja apdzīt. Jutu, ka kādu laiciņu nebiju kāpis uz goda pjedestāla," teica Jonass.

Sezonu viņš iesāka ar trim pārliecinošām uzvarām, bet nākamajos divos posmos nācās samierināties ar zemākām vietām.

"Iepriekšējos divos posmos bija sarūgtināts par savu braukšanu, un vīlos sevī. Pēc posma Portugālē teicu, ka Krievijas etapā būšu atpakaļ savā iepriekšējā formā. Treneri Beļģijā mani dzina uz priekšu, lai es būtu gatavs Krievijas posmam. Nebija viegli, bet ticēju viņu programmai. Jau sestdienas rītā man teica, ka "vecais Pauls" ir atpakaļ," atklāja Jonass.

Latvijas motosportists uzsver, ka svarīgi ir nepieļaut iepriekšējās kļūdas.

"Vienmēr patīkami uzvarēt abus braucienos, jo īpaši, ja tas notiek pirms mājas sacīkstēm. Ceru, ka Ķegumā būs daudz līdzjutēju, jo viņu atbalsts vienmēr ir svarīgs. Izjutīšu nelielu spiedienu, taču esmu pasaules čempions un izbaudīšu savu statusu. Ceru, ka uz goda pjedestāla atkal dzirdēšu Latvijas himnu," atzīmēja Jonass.

Kalvenietis uzskata, ka smagie brīži karjerā ir tie, no kuriem visvairāk var mācīties.

"Posmā Itālijā bija labs ātrums, taču slikts starts. Trase bija ļoti smaga, lai veiktu apdzīšanu, un neizdevās iegūt savu ritmu. Kopumā ņemot, cīņa bija laba, un ieguvu punktus pasaules čempionāta kopvērtējumā. Ir patīkami atrasties kopvērtējuma vadībā, bet nākamais posmos Portugālē arī lika vilties," secināja Jonass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 266 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 246 punktiem ir Horhe Prado, kamēr trešais ar 219 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi, septītajam no tiem 13.maijā notiekot Ķeguma trasē Zelta zirgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi