Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jonass Nāciju kausa kvalifikācijā izcīna uzvaru; Latvijai garantēta vieta A finālā

Latvijas motokrosa izlase sestdien guva augsto sesto vietu Nāciju kausa kvalifikācijas sacensībās, automātiski iekļūstot A finālā, kas paredzēts svētdien.

Latvijas braucēji pēc gada pārtraukuma atgriezās Nāciju kausā, sasniedzot A finālu, tādējādi svētdien nebūs jāaizvada papildu braucieni, lai cīnītos par iekļūšanu lielajā finālā.

Sestdien MX1 klasē Toms Macuks izcīnīja 13.pozīciju, MX2 braucējs Dāvis Ivanovs ieņēma 16.vietu, bet vadošais Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass "Open" kategorijā finišēja pirmais, krietni uzlabojot latviešu pozīciju kopvērtējumā.

Pēc starta Jonass ierindojās otrajā vietā, bet jau trešajā aplī viņš pārņēma vadību, uzstādot ātrāko laiku. Starp ceturto un septīto apli Latvijas sportists no tuvākā sekotāja jau bija atrāvies par divām sekundēm, tādējādi līdz pat finišam izdevās noturēt pirmo vietu.

Kopvērtējumā Ivanova rezultāts netika ņemts vērā, jo tas bija sliktākais starp Latvijas trim braucējiem, līdz ar to summā iekrāti 14 punkti, kas deva sesto vietu un garantijas par A finālu. Zīmīgi, ka tikpat punkti bija arī Itālijas izlasei.

Par punktu mazāk bija pēdējo gadu absolūtajiem līderiem francūžiem, bet pirmo pozīciju ieguva Beļģijas valstsvienība.

Pērn Nāciju kausa izcīņa norisinājās ASV, taču Latvija pirmo reizi pēdējo 19 gadu laikā nebija pārstāvēta prestižajās sacensībās. Piecus gadus pēc kārtas Nāciju kausā triumfējuši francūži.

Pirms diviem gadiem Latvijas izlases sastāvā bija Macuks, Kārlis Sabulis un Kristers Drevinskis. Jonass iepriekšējo reizi Latviju Nāciju kausā pārstāvēja 2015.gadā, taču kritiens treniņā viņam liedza piedalīties sacīkstēs.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 1992.gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11.vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis 2014.gads, kad savās mājās "Zelta zirga" trasē Ķegumā tika gūta 12.vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi