Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kovalainens Marussia dēļ var zaudēt vietu Caterham sastāvā

Heiki Kovalainens var palikt bez pilota vietas “Caterham” komandā un tam par iemeslu būs Tonija Fernandesa vienības tiešie konkurenti – “Marussia”.

F1 oficiālā mājas lapa ziņo, ka “Caterham” komanda šobrīd Kovalainena vietā meklē pilotu ar personīgajiem sponsoriem, jo gadījumā, ja “Marussia” izcīnīs 10.vietu konstruktoru kausa kopvērtējumā, “Caterham” nākamā gada budžetā tiks iecirsts pamatīgs robs.

Pēdējās sezonās vidējā un zemākā ešelona komandas bieži ir dillemas priekšā – nolīgt pilotu ar sponsoriem vai tomēr talantīgu pilotu, cerot uz viņa rezultātiem un līdz ar to arī augstāku vietu Konstruktoru kausā, kas ienestu papildus naudu komandas budžetā sezonas beigās.

10.vieta Konstruktoru kausā ir ļoti kārs kumosiņš, jo pirmās 10 komandas kvalificējas īpašā naudas balvu grozam (‘column two’) un pēc neoficiālas informācijas atšķirība starp 10. un 11.vietu Konstruktoru kausā ir mērāma ap 10 miljoniem Eiro.

Pēc tam, kad Singapūrā Timo Gloks atnesa “Marussia” komandai 12.vietu, “Caterham” atliek cerēt uz haotisku sacīksti ar lielu ‘atbirumu’ sezonas pēdējos posmos. Pretējā gadījumā Tonija Fernandesa komandas budžetā būs robs un Heiki Kovalainena vietā nāksies skatīties piemēram uz Šarlu Piku vai Giedo van der Gardi, kuri var nodrošināt visai pieklājīgu sponsoru atbalstu. Tostarp nav izslēgta arī savdabīga rokāde – “Marussia” komanda ieguvusi finansiālu drošību varētu atļauties nolīgt Heiki Kovalainenu un 2013.gadā cerēt uz somu pilota talantu cīņā par augstākām pozīcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi