Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LAF atbalsta Vatanena kandidatūru FIA prezidenta amatam

Latvijas Automobiļu federācija (LAF) atbalsta soma Āri Vatanena kandidatūru Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidenta amatam, aģentūru BNS otrdien informēja LAF preses dienestā.

FIA prezidenta vēlēšanās piektdien Parīzē pasaules rallija eksčempiona Vatanena sāncensis būs bijušais Pirmās formulas (F-1) "Ferrari" komandas direktors Žans Tods. LAF vēlēšanās atbalstīs neseno Eiropas parlamenta deputātu Vatanenu.

Latvijā ar lielu atbildību tika vērtēts, kuru kandidatūru atbalstīt FIA vēlēšanās, paziņoja LAF prezidents Dainars Dambergs. "Esam nolēmuši atbalstīt Vatanenu, kura galvenais mērķis ir padarīt FIA par demokrātisku un caurspīdīgu automobilistu globālo organizāciju. Mēs piekrītam Vatanena pozīcijai, ka FIA nav privāts uzņēmums, bet gan milzīga nevalstiska organizācija, kura ir jāpārvalda demokrātiskā garā," teikts LAF paziņojumā.

Līdzšinējais FIA prezidents Makss Moslijs organizāciju vadīja 16 gadus un ir izpelnījies pretrunīgu reputāciju gan FIA, gan automobilistu sabiedrībā. Abi jaunie prezidenta amata kandidāti savās programmās min nepieciešamību padarīt FIA darbību caurspīdīgāku un demokrātiskāku. Vatanens vēlēšanās startē ar savu komandu, turpretim Tods vēlas strādāt kopā ar lielu daļu esošā prezidenta Moslija cilvēkiem. Saspīlējumu priekšvēlēšanu kampaņā rada neslēpts Moslija atbalsts Todam.

Arī LAF ģenerālsekretārs Andris Berķis uzsvēra, ka Moslijs FIA vadīja 16 gadus visnotaļ autoritārā un tipiskas privātas organizācijas stilā, un tieši tāpēc ir jānāk cilvēkam, kurš pārstāv pretējas vērtības, lai nodrošinātu ilgtermiņa attīstību.

"Esošā FIA sporta pārvaldes sistēma ir balstīta, manuprāt, uz ačgārnām vērtībām - talants ir otršķirīgs, visu izšķir tas vai jaunajam sportistam ir nauda, par ko nopirkt vietu kādā komandā. Šī situācija ir jāmaina un Vatanens ir paudis gatavību to darīt," paskaidroja Berķis.

FIA biedri ir organizācijas no 132 valstīm. FIA prezidenta vēlēšanās katrai valstij ir divas balsis - viena no sporta puses, bet otra - no automobilistu un auto tūrisma klubiem. Latviju FIA sporta sadaļā pārstāv LAF, savukārt Latvijas Auto Moto biedrība (LaMB) darbojas FIA kā auto tūrisma un mobilitātes klubs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi