Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Māris Neikšāns nestartēs Latvijas rallija čempionātā [video]

Autosportists Māris Neikšāns nolēmis vismaz daļēji mest mieru sportista karjerai un 2013. gada sezonā Latvijas rallija čempionātā pazīstamo pilotu vairs neredzēsim.

Rallija pilota lomā Māris Neikšāns pavadīja aptuveni desmit sezonas (kopš 2002. gada), taču šogad pilnībā pievērsies trenera darbam un vadīs pats savu rallija komandu “Neiksans Rally Sport”. Jau ziņojām, ka Māra līdzšinējā komanda “LMT Rally Team” pastāvēšanu ir beigusi un pilota karjeru noslēdzis arī viņa brālis Andis Neikšāns.

“Kā pilots Latvijā braukt neplānoju, bet, iespējams, nobraukšu kādu sacensību Krievijā,” vortālam F1.LV pavēstīja Māris Neikšāns. “Ar komandu plānojam startēt visos Krievijas un Latvijas čempionāta posmos, kā arī starptautiskās sacensības Igaunijā, Lietuvā un Somijā. Lielāko akcentu liekam uz Krievijas čempionātu, kur kopā ar krievu pilotu Staņislavu Travņikovu mēģināsim uzvarēt individuālajā vērtējumā, kā arī komandu vērtējumā.”

Krievijas čempionāta pirmais posms norisināsies 25. un 26. janvārī Karēlijā.

“Pa ziemu esam uzbūvējuši divas jaunas “Mitsubishi Lancer Evolution” rallija automašīnas un uz šīs sezonas beigām interesējamies par iespējām iegādāties vai uzbūvēt R5 klases rallija mašīnu,” piebilst Neikšāns.

“Neiksans Rally Sport” komanda gatavojas jaunajai sezonai

Jau 2012. gadā Māris Neikšāns piedalījās tikai pirmajos divos Latvijas čempionāta posmos, rallijā “Sarma” izcīnot trešo vietu. Savukārt 2011. gadā Neikšāns ieguva otro vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā N4 klasē, bet 2009. gadā ierindojās trešajā vietā N4 ieskaitē, kas ir viņa labākie sasniegumi ar pilnpiedziņas mašīnām. Tāpat jāpiemin arī trešā vieta N4 klasē 2007. gada pasaules čempionāta posmā Somijā.

Savukārt visā savā karjerā šobrīd 29 gadus vecais sportists dažādās disciplīnās ieguvis astoņus Latvijas čempiona titulus, un ir Latvijas autosporta meistars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi