Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Markess otro gadu pēc kārtas kļūst par pasaules čempionu motošosejā

Spānis Marks Markess no _Repsol Honda _komandas svētdien izcīnīja otro vietu Japānā notikušajā pasaules čempionāta motošosejā 15. posmā prestižākajā MotoGP klasē, otro gadu pēc kārtas garantējot titulu. "Divos gados divi MotoGP tituli. Tas ir neticami," pēc panākuma pauda Markess. "Nebūtu to iedomājies. Varbūt cilvēkiem tas izskatījās viegli, jo es vienmēr smaidu, tomēr jutu arī spiedienu."

Aizvadītajās sacensībās Motegi mototrasē uzvaru izcīnīja cits spānis Horhe Lorenso no Movistar Yamaha komandas, tiekot pie otrā panākuma pēc kārtas, bet trešais bija leģendārais itālis Valentīno Rosi, kurš arī brauc Movistar Yamaha rindās.

Līdz sezonas beigām atlikušas vēl trīs sacīkstes, tomēr Markesu neviens vairs nevar panākt, jo viņa līdzšinējais tuvākais sekotājs Repsol Honda sastāvā braucošais spānis Danijs Pedrosa šoreiz palika vien ceturtais.

Lai gan iepriekš tika prognozēts, ka par Vongfong nosauktais "supertaifūns" varētu ietekmēt arī pasaules čempionāta motošosejā Japānas posmu, svētdien trase bija mākoņaina, bet sausa. Vien iepriekšējā nedēļas nogalē taifūna radītas lietusgāzes skāra Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Japānas posmu, ļoti smagu avāriju piedzīvojot franču pilotam Žilam Bjanki, kurš pašlaik turpina cīņu par savu dzīvību.

Aizvadītā gada novembrī pašlaik 21 gadu vecais Markess kļuva ne tikai par visu laiku jaunāko braucēju, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par pirmo debitantu kopš 1978. gada, kuram izdevies tikt pie titula prestižākajā klasē. Šīs sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs, bet iepriekšējos divos posmos viņš bija finišējis ārpus labāko desmitnieka, kas viņa konkurentiem ļāva saglabāt nelielas izredzes uz titulu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā tagad Markesam ir 312 punkti, bet Rosi un Pedrosas kontā ir par 230 punktiem. Savukārt ceturto vietu ar 227 punktiem ieņem Lorenso, kurš sezonu iesāka ļoti neveiksmīgi.

Šosezon sportisti sacentīsies 18 posmu garumā. Pēdējais no tiem novembrī notiks Spānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi