Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Vasaraudzis/Spredzis uzvar rallijā Kurzeme

Ivars Vasaraudzis un Valdis Spredzis izcīnījuši pārliecinošu uzvaru rallijā Kurzeme un arī nodrošinājuši pirmo vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Vasaraudža ekipāža uzrādīja labākos rezultātu astoņos no desmit ātrumposmiem un otrās vietas ieguvējus Jāni Vorobjovu un Gunti Ervaldu finišā apsteidza par minūti un 39 sekundēm, informē Latvijas rallija čempionāta rīkotāji (papildināta ar diskvalifikāciju).

Kopvērtējumā tālākajās vietās ierindojās Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals (+1:41), Aivis Egle un Mārtiņš Jerums (+2:08), Mārtiņš Būčiņš un Renārs Francis (+2:32) un lietuvieši Vītauts Šveds un Žilvins Sakalausks (+2:42).

Nu jau septiņkārtējie Latvijas čempioni Vasaraudzis un Spredzis neuzvarēja vienīgi otrās dienas pirmajā ātrumposmā, kura daļu aizvada ar pārsistu riepu, un devītajā posmā, kur ātrākā bija soma Mietinena ekipāža.

„Gandarī ne tikai katrs čempiona tituls, bet arī katra uzvara atsevišķos rallijos, jo tas ir atalgojums komandai par padarīto. Šis rallijs visumā iznāca normāls. Liepājas pusē kā vienmēr interesanti, ātri un sarežģīti ātrumposmi. Īsta rallija klasika. Piektajā ātrumposmā pārsitām riteni. Dabūjām mainīt arī ātrumkārbu — komanda to paveica 22 minūtēs. Es jau smejos — jauns Latvijas rekords. Cepuri nost komandas priekšā. Uz nākamo posmu kavējām tikai divas minūtes un saņēmām 20 sekunžu sodu. Pa bruģi Liepājas vecpilsētā tiešām bija interesanti braukt — slīdēja sirsnīgi. Labi, ka nelija lietus, jo būtu vēl slidenāks. Bija jābrauc uzmanīgi, varēja kļūdīties, atsitoties pret apmali vai pieļaut citas kļūdas. Ceru, ka cilvēkiem patika,” dienai.lv pastāstīja I.Vasaraudzis. Par Latvijas čempionu viņš kļuvis gan A8 klasē (2000., 2001., 2003., 2004.), gan N4 klasē (2006.), gan A+ klasē (2007., 2008.).

Kurzemes rallijs bija Latvijas čempionāta 4.posms.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Noskaties video

Kurzemes rallijs vecpilsētas ielās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasečņiks piedalīsies Bucks treniņnometnē

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Milvoki "Bucks" treniņnometni aizvadīs 20 spēlētāju sastāvā, starp kuriem būs arī Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks, pirmdien pavēstī...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi