Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rallijs Talsu līkločos

Ieilgušais trīs mēnešu pārtraukums pēc rallija Sarma Latvijas čempionātā ir beidzies. Sestdien un svētdien Talsu apkaimē plānots rallija sezonas otrais posms ar 10 ātrumposmos veicamiem 110 kilometriem. Pirmo sacīksti šogad un uzreiz jaudīgajā WRC automobilī aizvadīs arī A+ klases čempioni Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis, kas pērn Talsos uzvarēja.

Kopā startēs 66 ekipāžas, starp tām trīs no Lietuvas, viena no Somijas. "No vasaras sezonas bijām plānojuši startēt N4 klasē, pat tika uzbūvēta atbilstoša Mitsubishi automašīna. Taču vēlāk radās iespēja startēt ar WRC un nolēmām to izmantot," pārmaiņas skaidroja Ivars Vasaraudzis. N4 klases auto nodots komandas biedra Jāņa Kārkliņa ekipāžas rokās. "Ar nepacietību gaidu tās sajūtas, ātrumu un emocijas, ko spēj sniegt tik augsta līmeņa tehnika," Ivars neslēpj, ka ir izsalcis pēc rallija. Šā brīža līderis N4 klasē Andis Neikšāns apzinās, ka ar WRC mašīnas atgriešanos pārējie cīnīsies par otro vietu. "WRC ir pārāka vismaz pusotru sekundi uz kilometra," Andis Neikšāns piekrīt apgalvojumam, ka iegūt pirmo vietu kādai citai ekipāžai būs iespējams vienīgi tad, ja Vasaraudža spēkratu piemeklēs tehniskas ķibeles. Neveiksmi konkurentam viņš gan nenovēl. "Rallijam tas nāks par labu. WRC mašīna Latvijā vēl ir diezgan liela eksotika. Ņemot vērā, ka konkurence Ivaram nav pārāk sīva, viņš vairāk var braukt tā, lai bauda tiek skatītājiem." Gatavojoties čempionāta otrajam posmam, virkne rallistu braukuši sacensībās "tuvajās" ārzemēs. Andis Neikšāns finišējis trešais Ukrainā. Viņš atklāj: "Centāmies gatavoties pārdomāti, taču steigā sanāca būvēt sporta mašīnu. Notestēt to sanāks pavisam nedaudz." N4 klases čempioni Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds sekmīgi atzīmējušies Krievijā, mājās pārvedot gan trešo, gan pirmo vietu. Kaut gan kaimiņiem dikti gribējās atrast kādas neatbilstības tehnikā, lai kauss paliktu dzimtenē. Latvieši bija gan godīgi, gan ātrāki. "Esam daudz paveikuši, lai saprastu savas iespējas un tehnisko gatavību. Rallijā Talsi jāmēģina paveikt to, kas neizdevās pirmajā posmā Gulbenes pusē (3.vieta — IK) — uzvarēt," kaujiniecisks ir stūrmanis Guntis Ervalds. Talsu rallijam starts tiks dots sestdien plkst.15.28. Rallija gardēžiem šajās divās dienās būs gan pilsētas ātrumposms, gan ātri grunts līkloči. Nopietnākais solās būt 34,43 kilometrus garais devītais posms svētdienas pēcpusdienā. Vēl viena priecīga un viena bēdīga ziņa. Skumji, bet atcelts šajā sezonā plānotais jaunievedums — rallijs Rāzna, tāpēc Latvijas čempionāta uzvarētājs būs zināms jau pēc pieciem posmiem. Labā — klajā nākusi 178 lappuses bieza Līgas Stirnas grāmata, kas veltīta mūsu autorallija piecdesmitgadei. Faktu, attēlu un statistikastajā netrūkst!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi