Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Reikenens pirmo reizi kopš 2008.gada uzvar F-1 posma kvalifikācijā

Somijas autosportists Kimi Reikenens no Ferrari komandas sestdien pēc deviņu gadu pārtraukuma izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) posma kvalifikācijas sacensībās, tiekot pie Monako Grand Prix izcīņas "pole position", kamēr viens no sezonas favorītiem Lūiss Hamiltons no Mercedes komandas piedzīvoja fiasko, tāpēc svētdien sacīkstes sāks vien no 13.pozīcijas.

Reikenens aizvadīja nevainojamu kvalifikāciju, pēdējā sesijā apli veicot minūtē un 12,178 sekundēs, par 43 sekundes tūkstošdaļām pārspējot savu komandas biedru un šīs sezonas kopvērtējuma līderi Sebastjanu Fetelu no Vācijas, kurš sestdien rīta pusē bija ātrākais trešajā brīvajā treniņā.

Iepriekšējo reizi Reikenens F-1 posma kvalifikācijā uzvarēja 2008.gadā, kad ieguva pirmo starta vietu Francijas Grand Prix izcīņā, arī tolaik pārstāvot Ferrari komandu. Kopš tā laika viņš bija piedalījies 128 sacensībās.

Savukārt trešais ātrākais kvalifikācijā bija Valteri Botass no Mercedes, kurš tikai par sekundes divām tūkstošdaļām bija lēnāks par Fetelu, bet ceturto labāko apļa laiku uzrādīja Red Bull komandas nīderlandiešu pilots Makss Verstapens.

Tikmēr fiasko piedzīvoja brits Hamiltons, kurš otrajā kvalifikācijas sesijā vispirms kļūdījās, kad viņa formula nedaudz saslīdēja, bet sesijas pašās beigās, kad kopvērtējuma vicelīderis bija savā lidojošajā aplī, trases malā palika McLaren komandas beļģu pilota Štofela Vandorna formula. Šī iemesla dēļ trasē kvalifikācija tika apstādināta pirms laika un Hamiltonam neizdevās uzlabot savu rezultātu, kvalifikācijā paliekot 14.pozīcijā.

Tiesa, Hamiltons sacensības varēs sākt no 13.pozīcijas, jo viņa tautietis un arī kādreizējais pasaules čempions Džensons Batons no McLaren komandas, kurš uz vienu F-1 etapu aizstāj spāni Fernando Alonso, saņēma 15 starta vietu kā sodu par Honda motora maiņu McLaren formulā. Batons kvalifikācijā bija devītais ātrākais, taču svētdien sacensības sāks no pēdējās pozīcijas.

Alonso šajā nedēļas nogalē piedalīsies Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs.

Tālākās vietas aiz Reikenena, Fetela, Botasa un Verstapena ieņēma austrālietis Daniels Rikjardo (Red Bull), spānis Karloss Sainss (Toro Rosso), meksikānis Serhio Peress (Force India) un francūzis Romēns Grožāns (Haas).

Devītais ātrākais bija Batons, bet labāko desmitnieku noslēdza otrs Mclaren pilots Vandorns, kurš trešajā kvalifikācijas sesijā nemaz nestartēja, jo kā jau minēts, otrās beigās palika trases malā.

Monako Grand Prix izcīņas sacensības norisināsies svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi