Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Strokšs/Jesse startēs ar Baltijā pirmo sporta Mitsubishi Lancer jaunākās paaudzes automašīnu

"RA Motosport" ekipāža Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse Latvijas čempionātā rallijā šosezon startēs ar Baltijā pirmo sporta "Mitsubishi Lancer Evolution X" automašīnu.

Pirmās sacensības un ugunskristības jaunajai mašīnai būs nedēļas nogalē Lietuvā, kur Utenas apkaimē norisināsies "Winter rally 2009", kas reizē būs arī Latvijas čempionāta pirmais posms, otrdien komandas prezentācijā masu medijiem pastāstīja ekipāžas pilots Strokšs.

"Mūsu vecajai mašīnai ["Mitsubishi Lancer Evolution IX"] negaidīti uzradās uzstājīgs pircējs, bet mums radās iespēja iegādāties jaunāko modeli," klāstīja Strokšs. Jaunais auto no ielas automobiļa Pētera Neikšāna kompānijā "AMP Motorsport" līdz jaunajam gadam tika sagatavots rallija vajadzībām. Tas gan nav bijis viegli, jo jaunā modeļa mašīnai vairākas detaļas vēl nemaz netiek ražotas, tāpēc vajadzējis pielāgot vecāka modeļa rezerves daļas. Standarta ielas "Mitsubishi Lancer Evolution X" cena ir 39 900 eiro, bet pilnībā sagatavots sporta automobilis maksā 100 000 eiro.

Divkārtējā Latvijas čempiona autorallijā (2003. un 2004. gadā) Strokša ekipāžas mērķis jaunajā sezonā ir Latvijas rallija čempionātā iesaistīties cīņā par Latvijas čempionu titulu masveidīgākajā un konkurences ziņā intriģējošākajā N4 klasē. "Brauksim visos Latvijas čempionāta posmos, kā arī pāris treniņsacensībās ārvalstīs," informēja pilots.

Raimondam Strokšam un viņa vadītajai "RA Motosport" komandai starts Latvijas čempionātā ar jauno automašīnu nebūs vienīgais izaicinājums 2009. gada sezonā. Komanda apņēmusies arī organizēt vienas no populārākajām sacensībām Latvijā - Talsu ralliju. Tas šogad ieguvis jaunu ģenerālsponsoru - apdrošināšanas sabiedrību BTA kas ir arī "RA Motosport" komandas ģenerālsponsors.

Latvijas rallija čempionāts pēc sacensībām Lietuvā turpināsies 14. un 15. februārī Gulbenē, kur notiks tradicionālais rallijs "Sarma". Trešais poms no 6. līdz 7. martam notiks Somijā - Joensū rallijs. Tam sekos Talsu rallijs maijā, Kurzemes rallijs jūlijā un Latvijas rallijs oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi