Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Toro Rosso plāno nomainīt motoru piegādātājus

2014. gada F1 sezonā, spēkā stājoties jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, “Toro Rosso” komanda sāks izmantot “Renault” rūpnīcas ražotos motorus, raksta respektablais vācu izdevums “Auto Motor und Sport”.

Publikācijā teikts, ka “Toro Rosso” pēc 2013. gada F1 sezonas beigām beigs sadarbību ar saviem tagadējiem partneriem “Ferrari”, kuru motorus komanda izmanto kopš 2007. gada, tātad jau sesto sezonu pēc kārtas. Kā galvenais iemesls motoru piegādātāja nomaiņai tiek minēta to cena, jo šobrīd tie maksā aptuveni astoņus miljonus eiro, kamēr 2014. gadā dažu F1 dzinēju cena varētu pārsniegt pat 20 miljonus.

Kā zināms, šobrīd ar “Renault” motoriem jau startē “Toro Rosso” māsas komanda “Red Bull”, kas ir pašreizējie F1 čempioni un tagadējie kopvērtējuma līderi. Ja arī “Toro Rosso” izmantotu šos motorus, “Red Bull” viņiem varētu piegādāt “Renault” prasībām piemērotas ātrumkārbas, kā arī KERS un hidraulikas sistēmas.

“Auto Motor und Sport” arī raksta, ka motoru piegādātāju 2014. gadā varētu nomainīt arī “Force India” vienība, kas šobrīd vēl startē ar “Mercedes-Benz” dzinējiem, bet turpmāk gatavojas atgriezties pie “Ferrari”. Tās gan vēl ir tikai baumas, lai gan “Force India” un “Ferrari” jau sadarbojās komandas debijas sezonā 2008. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi