Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vorobjovs pēdējā ātrumposmā apsteidz Neikšānu, uzvar Talsu rallijā

Pateicoties veiksmīgi veiktajam pēdējam, vairāk nekā 20 kilometrus garajam ātrumposmam, Latvijas autorallija čempionāta trešajā posmā - rallijā Talsi - svētdien pie uzvaras tika Jāņa Vorobjova un Guntara Zicāna (Mitsubishi Lancer Evo X) ekipāža.

Vēl pirms desmitā ātrumposma Vorobjova ekipāža par astoņām sekundēm atpalika no Anda Neikšāna un viņa stūrmaņa Pētera Dzirkala (Mitsubishi Lancer Evo X), tomēr brīdī, kad abas ekipāžas pabeidza distanci, noskaidrojās, ka Vorobjovs summā apsteidzis sāncenšus par 3,74 sekundēm.

"Pēdējā dopā braucām tikai mazliet piesardzīgāk - bez kļūdām. Neierēķinājām, ka Vorobjovs pieliks tik daudz. Paši vainīgi, bet bija laba cīņa. Pilnai laimai pietrūka tikai Madss Estbergs," pēc finiša izteicās Neikšāns, kurš uzvaru Talsu rallija pēdējā ātrumposmā zaudējis otro gadu pēc kārtas.

Savukārt trešo vietu izcīnīja Igaunijas čempiona N4 grupā Kaspara Koitlas ekipāža (Mitsubishi Lancer Evo IX), kas uzvarētājam zaudēja 36,95 sekundes.

Pēc pirmās dienas ar Neikšānu un Vorobjovu sīvi cīnījās arī Raimonds Kisiels ar stūrmani Arni Roni (Mitsubishi Lancer WRC), tomēr pēdējā dienā viņus piemeklēja tehniskas problēmas un kopvērtējumā viņi zaudēja daudz laika.

N4 ieskaitē uzvarēja Vorobjovs, bet A+ ieskaitē par labāko kļuva Mārtiņa Sviļa ekipāža.

Tikmēr R4 ieskaitē šoreiz triumfēja Jāņa Feldmaņa vadītā automašīna, R2 ieskaitē labākais bija Ralfs Sirmacis, bet 2WD klasē triumfēja Krievijas sportista Dmitrija Mjačina ekipāža.

Kā ziņots, viens no šī brīža pasaules spēcīgākajiem pasaules pilotiem Madss Estbergs no Norvēģijas sestdien ātrumkārbas problēmu dēļ izstājās jau Talsu rallija otrajā ātrumposmā.

Pirmajā ātrumposmā Estbergs izcīnīja otro vietu N4 klasē, zaudējot vienīgi Andim Neikšānam, tomēr otrā dopa finišā norvēģu zvaigzne netika sagaidīts.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā - Halls Winter Rally -, kas notika Lietuvas pilsētas Utenas apkārtnē, uzvaru svinēja Vorobjova un Zicāna ekipāža, bet otrajā posmā - rallijā Sarma - triumfēja Koitla.

Kopumā Latvijas čempionātā šogad notiks septiņi posmi.

Pēc Talsu rallija 8. un 9.jūnijā risināsies rallijs Madona, bet 20. un 21.jūlijā sportisti dosies uz Igauniju, lai Otepes apkārtnē piedalītos Rally Estonia.

24. un 25.augustā labākie autosportisti pulcēsies rallijā Kurzeme, bet čempionāts 29. un 30.septembrī tradicionāli noslēgsies ar Jūrmalā un Kuldīgā notiekošo ralliju Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi