Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 3. septembris
Bella, Berta

"Bēgļi" nopelna vietas labāko astoņniekā

Pievienošanās atrāvienam jau distances sākumā attaisnojās Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, kuri izcīnīja attiecīgi ceturto un septīto vietu prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France 18. posmā. Tas ir abu Latvijas šosejas riteņbraucēju labākais sasniegums šīs sezonas tūrē. Kopvērtējumā vadību trīs posmus pirms Nicā paredzētā finiša saglabāja slovēnis Tadejs Pogačars.

Nepilnus 180 kilometrus garajā posmā ar pieciem trešās kategorijas kāpumiem neliela grupa atrāvienu iniciēja jau pašā sacensību sākumā. Starp aptuveni 30 sportistiem bija arī Skujiņš (Lidl-Trek) un Neilands (Israel PremierTech). "Bēgļu" pārsvars dažbrīd pārsniedza pat 10 minūtes, un, lai gan līderu grupa pakāpeniski sadalījās, latvieši nosargāja pozīcijas otrajā no tām. Trīs līderu finišā ātrākais bija beļģis Viktors Kampenārtss, bet 22 sekundes vēlāk Skujiņš uzvarēja otrās grupas sprinta finišā. Uzvarētāji jau bija paguvuši sniegt vairākas intervijas, kad pēc 13:40 minūtēm finiša līniju šķērsoja pelotons ar kopvērtējuma līderiem, tostarp pirmajā vietā esošo Pogačaru. Viņš saglabā 3:11 minūšu pārsvaru pār Jonasu Vingegordu.

Lai gan Tour de France šovasar notiek jau 111. reizi, tā finišs pirmo reizi vēsturē nebūs slavenajos Elizejas laukos Parīzē ar šampanieša glāzi rokā. Tā kā Francijas galvaspilsēta ir olimpisko spēļu gaidās, tūres pēdējie posmi pārcelti uz dienvidiem un tā noslēgsies ar individuālo braucienu no Monako līdz Nicai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi