Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Igaunim Mihkelsam Eiropas čempionāta medaļa grupas braucienā; Pluto finišē 60. vietā

Svētdien Beļģijas pilsētā Hasseltā par jauno UEC Eiropas čempionu šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā elites vīru grupā kļuva Beļģijas riteņbraucējs Tims Merlīrs, bet bronzas godalgu izcīnīja Igaunijas sportists Madis Mihkels. No trīs latviešiem finišu sasniedza Mārtiņš Pluto, kuram 131 riteņbraucēja konkurencē 60. vieta, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Elites vīri rudenīgos laika apstākļos veica 222,8 kilometru garu distanci. Arī šeit atslēgas vietas bija Limburgas aplis, kurā tika iekļauti gan kāpumi, gan bruģa sektori un šaurie ceļi. Kopumā Limburgas aplis tika pieveikts trīs reizes.

Latviju sacensībās bija plānots pārstāvēt četriem riteņbraucējiem, tomēr neilgi pirms čempionāta saslima izlases līderis Emīls Liepiņš, tādējādi atstājot Mārtiņu Pluto, Kristeru Ansonu un Aleksu Krastu trijatā.

Šajā ļoti ātrajā sacīkstē, kas bija ļoti piemērota sprinteriem, svarīga bija pozīcija. Īpaši tas izpaudās Limburgas aplī. No mūsu vīriem tuvāk priekšai brauca Pluto, kamēr abi debitanti – Krasts un Ansons – vairāk aizmugures daļā. Lielā cīņa sākās trešajā Limburgas aplī, kad savu vārdu teica arī Pasaules čempions Matjē Van Der Pūls. Lielā grupa kļuva skaitliski arvien mazāk. Mārtiņš Pluto atradās otrajā, bet abi pārējie latvieši trešajā grupā.

Priekšā atradās ap 50 braucēju liela grupa, kurā skaitliskais pārsvars bija Itālijai ar Jonatanu Milanu līdera lomā. Tāpat arī beļģi, dāņi un nīderlandieši bija kuplā skaitā. No baltiešiem līderu vidū turējās igauņi ar talantīgo Madi Mihkelsu priekšgalā.

Viss izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. Izcils tajā bija igaunis Madis Mihkels, kurš cīņā ar lielvalstīm līdz pat beigās cīnījās par uzvaru. Ziemeļu kaimiņam izcīnīta bronzas medaļa. Par čempionu kļuva mājinieks Tims Merlīrs, kurš skaistā cīņā otrajā vietā atstāja vadošo Nīderlandes sprinteri Olavu Koeiu. Līderi trasē pavadīja 4 stundas 37 minūtes un 9 sekundes. Vidējais ātrums 48 kilometri stundā.

No Latvijas riteņbraucējiem finišēja Mārtiņš Pluto, kuram 131 riteņbraucēja konkurencē izdevās izcīnīt 60. vietu. Viņš uzvarētājam zaudēja 7 minūtes un 29 sekundes. Abi pārējie latvieši no līderiem pirms pēdējā Hasseltas apļa atpalika pārāk tālu, lai tiktu palaisti uz finišu.

Rīta sesijā junioru meiteņu grupā starp 97 riteņbraucējām bija arī Līva Šlosberga. Trenera Raivja Belohvoščika sportiste pašā sākumā iekļuva sadursmē, pēc kura brauca nedaudz piesardzīgāk. Līva turējās līderu grupā līdz priekšpēdējā apļa beigām, kad aizkavējās aiz kritiena. Līva finišēja 2 minūtes un 56 sekundes aiz uzvarētājas Pukas Langenbargas no Nīderlandes. Tas deva 64. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi