Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olimpietis Treimanis izcīna ceļazīmi uz Red Bull Pump Track World Championship fināliem

19. maijā, pašā Rīgas centrā (Centra sporta kvartālā) pirmo reizi pasaulē norisinājās viens no Red Bull Pump Track World Championship kvalifikācijas posmiem. Sacensībās piedalījās 50 entuziastiski braucēji gan sieviešu, gan vīriešu grupā no astoņām dažādām pasaules valstīm, kas cīnījās par labāko rezultātu. Sacensību rezultātā ceļazīmes uz finālu ieguva latviešu BMX braucējs Edžus Treimanis un ASV sieviešu grupas pārstāve Šīlana Reno (Shealen Reno). Pasākums tapa sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un Apdrošināšanas akciju sabiedrību BTA Baltic Insurance Company.

Sacensību dienā Barona ielas velo trasē piedalījās dažādu velo kustību pārstāvji, tomēr spraigākā cīņa notika starp spēcīgajiem BMX un MTB braucējiem, kas saglabāja intrigu līdz pat fināla braucieniem. Šoreiz Olimpisko spēļu pieredze un meistarība guva virsroku, un sacensībās pavisam nedaudz ātrāks izrādījās latviešu BMX braucējs Edžus Treimanis. Tomēr godalgoto 2. vietu izcīnīja MTB pārstāvis Reinis Mārtiņš Priedītis, pārspējot 3. un 4. vietas ieguvējus, BMX braucējus Ansi Uškauru un Helviju Babri.

“Pasākums man bija kaut kas pilnīgi jauns, tāpēc visas dienas garumā jutu sevī patīkamu uztraukumu. Sacensībās valdīja patīkama un nesaspringta atmosfēra. Varēja just, ka cilvēki atnākuši labi pavadīt laiku, sacenšoties jaunā, aizraujošā sporta veidā, kvalitatīvā velo trasē. Par savu uzvaru, protams, esmu ļoti priecīgs un apmierināts. Konkurence bija pietiekami spraiga gan no citu BMX braucēju puses, gan arī no 2. vietas ieguvēja Reiņa Mārtiņa Priedīša, kurš brauca ar MTB velosipēdu,” sacensību norisi komentē vīriešu grupas uzvarētājs Edžus Treimanis, kurš pārstāvēs Latvijas karoga krāsas pumptrack pasaules čempionāta finālsacensībās rudenī. 

Sieviešu konkurencē vietējās braucējās piekāpās talantīgajai BMX braucējai no ASV – Šīlanai Reno. Turpat pāris sekunžu attālumā 2. vietu izcīnīja latviešu BMX braucēja Kitija Elste, 3. un 4. vietu dalīja MTB braucējas Sabīne Strazdiņa un Linda Bērza. 

Sacensību dienā valdīja patīkama gaisotne, braucēji un skatītāji bija sajūsmā par pasākuma norisi, adrenalīnu un pozitīvajām emocijām. Red Bull Pump Track World Championship ir pavisam jauns sporta veida sākums. Tiek aptverti 4 kontinenti un vairāk nekā 20 dažādas pasaules valstis un to velo trases. Latvijas posma sacensību organizatori Velosolutions Baltics un Red Bull Latvija ir padarījuši Rīgu par daļu no šī sporta veida vēstures.  Mērķis ir neapstāties un turpināt apvienot arvien vairāk braucējus, iesaistīt aktīvā dzīvesveida kustībā, rīkot vēl citus pasākumus, dodot iespēju ikvienam pārbaudīt savas prasmes, iesaistīties un gūt jaunu pieredzi.

Nākamais sacensību posms norisināsies 26. maijā ASV. Savukārt nākamais Velosolutions Baltics organizētais pasākums plānots kaimiņvalstī Igaunijā 19. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi