Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Sprīža tiesu no medaļas

Riteņbraucējs Skujiņš finišē piektais olimpiādes grupas braucienā.

Izcils sasniegums vienā no grūtākajām un prestižākajām olimpisko spēļu (OS) disciplīnām. Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš Parīzes OS 273 kilometru garajā un vairāk nekā sešu stundu ilgajā grupas braucienā līdz pēdējiem distances metriem cīnījās par bronzas medaļu un izcīnīja augsto piekto vietu. Beļģis Remko Evenepūls zelta godalgai individuālajā braucienā pievienoja vēl vienu augstāka kaluma godalgu grupas braucienā. Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvošā Anastasija Karbonāri 158 km distancē finišēja 69. pozīcijā. Amerikāniete Kristena Folknere palika nepārspēta.

Atšķirībā no citām lielajām sacīkstēm Parīzē grupas braucienā vīriešiem uz starta stājās salīdzinoši mazāk – 90 riteņbraucēji –, un vadošās valstis bija pārstāvētas tikai ar trijiem braucējiem. Skujiņš bija vienīgais Latvijas pārstāvis sacensībās, kuras Francijā pulcēja simtiem tūkstošu skatītāju trases malā. Toms bija viens no aktīvākajiem, iekļaujoties piecu braucēju grupiņā, kura 46 kilometrus pirms finiša centās panākt atrāvienā esošos braucējus. Izšķirošo atrāvienu veica Evenepūls ar francūzi Valantēnu Maduā. Pēc tam jau Remko vienatnē aizbrauca pretī zelta godalgai, par spīti tam, ka pāris kilometru pirms finiša pārdūra riepu. Maduā finišēja otrais, bet Skujiņš bija nelielajā grupiņā, kas cīnījās par bronzu. Tajā ātrākais bija Francijas sprinteris Kristofs Laports.

Skujiņš pēc sacensībām sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzina, ka sprintā bijis grūti spēkoties ar Eiropas čempionu Laportu. "Pēdējā kilometrā ne tikai Remko, bet arī francūzis (Maduā) bija priekšā, līdz ar to patiesībā cīnījāmies par bronzu. Pirmkārt, mums bija jānoķer priekšā esošā grupa, lai varētu cīnīties par trešo vietu, bet, kad noķērām to grupiņu, tad jau bija patērēts diezgan daudz spēka. Sprintam nekas daudz nebija palicis, taču zināju, ka visiem ir smagi, un mēģināju visu, ko varu izdarīt sprintā. Turpat blakus bija francūzis Laports, kurš ir ļoti ātrs, un pret viņu cīnīties bija sarežģīti. 99 no 100 sprintiem viņš mani uzvarētu, tāpēc trešā vieta bija ļoti grūti izcīnāma."

1992. gada olimpiskajās spēlēs Dainis Ozols izcīnīja bronzu grupas braucienā, taču tolaik olimpiādē vēl nestartēja profesionāļi.


Olimpiāde

Šosejas riteņbraukšana

Vīrieši. Grupas brauciens (272,1 km) 1. R. Evenepūls (Beļģija) 6.19:34, 2. V. Maduā +1:11, 3. K. Laports (abi Francija),.. 5. T. Skujiņš (Latvija) abiem +1:16. Startēja 90.

Sievietes. Grupas brauciens (158 km) 1. K. Folknera (ASV) 3.59:23, 2. M. Fosa (Nīderlande), 3. L. Kopekī (Beļģija) abām +0:58,.. 69. A. Karbonāri (Latvija) +11:24. Startēja 93.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ostapenko WTA rangā zaudē divas vietas

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā zaudējusi divas vietas un šonedēļ ieņem 12.pozīciju.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi