Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Abas Latvijas labākās tenisistes Čārlstonā sasniedz ceturtdaļfinālu

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko ceturtdien pēc konkurentes izstāšanās savainojuma dēļ sasniedza ASV notiekošā Čārlstonas WTA Premier sērijas turnīra ceturtdaļfinālu. Savukārt valsts vadošā tenisiste Anastasija Sevastova šī paša turnīra astotdaļfināla mačā dažas stundas iepriekš ar 7-5, 7-6 (8:6) uzvarēja Tunisijas pārstāvi Onsu Žabēru.

Ostapenko astotdaļfināla mačā ar 6-1, 1-0 bija vadībā pret ungārieti Fanni Stolāru, taču pretiniecei jau pirmajā setā bija nepieciešama medicīniskā palīdzība viņas traumētajai kājai. Savukārt otrā seta sākumā Ungārijas sportiste paziņoja par piespiedu izstāšanos.

Ostapenko šo maču iesāka ļoti pārliecinoši, jo trešajā un piektajā geimā lauza ungārietes servi un izvirzījās vadībā ar pārliecinošo 4-1. Tiesa, Stolārai bija sākušās problēmas ar veselību, bet pēc piektā geima viņai bija nepieciešams medicīniskais pārkāpums, lai speciālists varētu aprūpēt viņas sāpošo kāju. Maču Ungārijas tenisiste turpināja ar pamatīgi apsaitētu kreiso kādu, tomēr pirmā seta turpinājums viņai nebija veiksmīgs, jo Ostapenko septītajā geimā ieguva vēl vienu breiku un uzvarēja ar 6-1.

Arī otro setu Ostapenko sāka pārliecinoši, pirmajā geimā neļaujot pretiniecei uzvarēt nevienā izspēlē. Uzreiz pēc tam Stolāra atkal lūdza palīdzību no malas, vēlāk paziņojot par izstāšanos.

Par Čārsltonas turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 100 WTA vienspēļu ranga punktus. Šajā turnīrā viņai jāaizstāv pērn Katovices WTA "International" turnīra pusfinālā nopelnītie 110 punkti.

Ostapenko, kura rangā ir 66.vietā, dalību turnīrā sāka no pirmās kārtas, tajā pirmdien ar 6-4, 6-2 uzvarot Rumānijas sportisti Anu Bogdanu, kura šo turnīru sāka no kvalifikācijas un rangā atrodas 119.pozīcijā. Savukārt otrās kārtas cīņā Latvijas tenisiste trešdien ar 6-2, 4-6, 6-2 uzveica ranga 91.raketi Mariju Sakari no Grieķijas.

Arī Sevastova nopelnījusi 100 WTA ranga punktus. Šajās sacensībās viņa tik tālu vēl nebija tikusi.

Šis mačs norisinās diezgan vējainos laikapstākļos, taču cīņu Sevastova iesāka veiksmīgi, pārliecinoši tiekot pie breika. Tomēr Žabēra atguvās un jau nākamajā geimā atbildēja ar to pašu, bet uzreiz pēc tam Latvijas tenisiste neizmantoja divas breikbumbas. Ko nepaveica Sevastova, to izdarīja viņas pretiniece, jo Tunisijas sportiste ceturtajā geimā ieguva vēl vienu breiku un turpinājumā izvirzījās vadībā jau ar 4-1.

Arī pirmā seta turpinājumā Sevastovai neklājās viegli, bet astotajā geimā Žabēra tika pie divām breikbumbām, kas vienlaikus bija arī setbumbas, tomēr nevienu no tām viņa neizmantoja, divreiz bumbiņu raidot autā. Līdz ar to Latvijas tenisiste nosargāja savu servi, turklāt uzreiz pēc tam ieguva arī savu otro breiku šajā duelī un pēcāk panāca 5-5. Sevastova bija mainījusi šīs cīņas gaitu un demonstrēja jau labāku sniegumu, kas viņai vēlreiz ļāva lauzt Žabēras servi un pēcāk gūt panākumu arī visā setā ar 7-5.

Pirmā seta beigās, nespējot samierināties ar savu neveiksmīgo sniegumu, kas lika zaudēt piecus geimus pēc kārtas, emocionālā Žabēra trieca raketi pret zemi un spēra bumbiņu tribīnēs.

Otrais sets iesākās līdzvērtīgā cīņā, bet ceturtajā geimā Žabēra ieguva divas breikbumbas, taču nevienu no tām viņa neizmantoja. To viņa panāca divus geimus vēlāk, tomēr Sevastova spēja atbildēt ar to pašu un atjaunoja neizšķirtu uz tablo. Otrā seta izskaņā abas tenisistes spēja nosargāt savas serves, tāpēc cīņa turpinājās taibreikā.

Tieši otrā seta beigās vējš manāmi pieņēmās spēkā, kas vairākas reizes servētājai lika nedaudz nogaidīt, līdz tas kaut nedaudz norimst. Arī taibreiks ritēja ļoti sīvā cīņā, tomēr Sevastovai no 4:4 izdevās iegūt divu punktu pārsvaru un nonākt tuvu uzvarai. Tomēr abas mačbumbas palika neizmantotas, jo Žabēra panāca neizšķirtu. Tiesa, pēc tam Latvijas tenisiste atkal guva divus punktus pēc kārtas un izcīnīja grūtu uzvaru.

"Esmu spēlējusi vējainos apstākļos. Uzaugu tādos, bet šodien bija grūti. Šķita, ka uz laukuma ir tornado. Ierodoties turnīrā, neko konkrētu negaidīju, jo esmu slima, man ir auss infekcija, tāpēc redzēsim, kā ies ceturtdaļfinālā," pēc mača teica Sevastova.

WTA ranga 26.vietā esošā Sevastova sacensībās izlikta ar astoto numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet otrajā kārtā trešdien viņa ar 6-3, 6-4 uzvarēja ranga 75.pozīcijā esošo vācieti Andrea Petkoviču, kura ir 2014.gada šī turnīra čempione, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi