Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Brīvdienas gaidījušais Soks šokā pēc kvalificēšanās ATP sezonas noslēguma turnīram

Amerikāņu tenisists Džeks Soks svētdien pēc negaidītā triumfa Parīzes Masters 1000 turnīrā un kvalificēšanās sezonas noslēguma sacensībām ATP Finals pauda, ka ir šokēts, jo bija plānojis jau šonedēļ sākt atvaļinājumu.

Finālā ar 16.numuru izliktais Soks ar 5-7, 6-4, 6-1 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo serbu Filipu Krajinoviču un šonedēļ pasaules rangā no 22.pozīcijas pacēlās uz devīto vietu.

Zīmīgi, ka trešdien otrās kārtas mačā pret britu Kailu Edmundu Soks trešajā setā bija iedzinējos ar 1-5, tomēr spēja atspēlēties, vēlāk tiekot līdz finālam un atņemot ceļazīmi uz sezonas noslēguma turnīru spānim Pavlo Karrenjo-Bustam.

"Uzsākot šo nedēļu, man nebija ne jausmas, ka varu tikt uz Londonu," teica 25 gadus vecais Soks, kurš kļūs par pirmo amerikāni sezonas noslēguma turnīrā kopš 2011.gada, kad tur sacentās Mārdijs Fišs. "Es par to nedomāju. Vienkārši vēlējos parādīt labu tenisu savā pēdējā nedēļā un doties atvaļinājumā."

"Tagad esmu pagarinājis sezonu par divām nedēļām un daudz ko piedzīvošu pirmoreiz. Tas ir neticami," stāstīja amerikānis. "Mačā ar Edmundu jau domāju par brīvdienām. Tomēr pēkšņi sitieni sāka izdoties."

Soks Parīzē ieguva trešo titulu šogad, tomēr Masters sacensībās neviens amerikānis nebija triumfējis kopš 2010.gada, kad Endijs Rodiks uzvarēja Maiami.

"Londonas astotniekā tiku negaidīti, līdz ar to uz mani tur nebūs spiediena," saka Soks. "Godīgi sakot, došos izbaudīt brīdi."

Sezonas noslēguma turnīrā, kas šīs nedēļas beigās sāksies Londonā, Soks piedalīsies kopā ar spāni Rafaelu Nadalu, šveicieti Rodžeru Federeru, Aleksandru Zverevu no Vācijas, austrieti Dominiku Tīmu, horvātu Marinu Čiliču, Grigoru Dimitrovu no Bulgārijas un beļģi Dāvidu Gofēnu.

Tiesa, Nadala dalība sezonas noslēguma turnīrā ir zem jautājuma zīmes, jo viņš ceļgala traumas dēļ izstājās no sacensībām Parīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi