Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Gulbis ATP rangā zaudējis divas vietas

trnLatvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis divas vietas un ieņem 147.pozīciju.

Gulbis nedēļas nogalē uzsāka Stokholmas ATP World Tour 250 sērijas turnīra kvalifikāciju, sasniegdams atlases izšķirošo kārtu, kurā pirmdien spēkosies ar francūzi Žiljēnu Beneto, kurš reitingā ir 61.pozīcijā.

Pēc veiksmīga Vimbldonas čempionāta, kurā Gulbis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, viņš pasaules rangā pakāpās uz 109.vietu, manāmi pietuvojoties pirmajam simtam, kur viņš iepriekš bija 2016.gada augustā, tomēr pēc tam viņš rangā atkal piedzīvojis pakāpenisku lejupslīdi. Tiesa, augustā latvietis pārāk bieži nespēlēja.

Pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Savukārt Latvijas otrās raketes godā ir Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis deviņas vietas un ieņem 443.pozīciju. Pēc uzvaras Suboticas Futures turnīrā viņš septembra sākumā veica vairāk nekā simts vietu kāpumu, bet pagājušajā nedēļā sasniedza savu rekordaugsto 434.pozīciju.

Tikmēr valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš saglabā 1378.pozīciju. Pirms tam augustā latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš zaudējis vienu vietu un ir 1465.pozīcijā. Vēl Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš zaudējuši astoņas vietas un šobrīd atrodas dalītā 1724.pozīcijā, bet Mārtiņš Rocēns ir zaudējis 35 vietas un atrodas 1994.pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā trijniekā notikusi viena izmaiņa. Līderpozīciju joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, bet uz otro vietu pakāpies serbs Novaks Džokovičs, kurš septembrī trešo reizi karjerā triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Džokovičs uz trešo pozīciju nobīdījis šveicieti Rodžeru Federeru.

Tikmēr ceturtais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet aiz viņa seko vācietis Aleksandrs Zverevs. Tālāk atrodas horvāts Marins Čiličs, septītais ir austrietis Dominiks Tīms, kamēr astoto vietu ieņem Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons, devītais ir bulgārs Grigors Dimitrovs, bet labāko desmitnieku noslēdz amerikānis Džons Isners.

Aizvadītajā nedēļā Šanhajā norisinājās Masters 1000 sērijas turnīrs, kurā triumfēja Džokovičs. Savukārt šajā nedēļā norisināsies trīs ATP World Tour 250 turnīri Maskavā, Stokholmā un Antverpenē.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis zaudējis 130 vietas un ieņem 573.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 687.vietā, pakāpjoties par 258 pozīcijām un par 30 vietām iepaliekot no sava karjeras rekorda. Brāļi Podži oktobra sākumā triumfēja Futures dubultspēļu sacensībās Zviedrijā, tādējādi arī Jānim šonedēļ iespaidīgs kāpums - viņš par 651 vietu pakāpies uz 921 pozīciju.

Vēl Rūdolfs Mednis ieņem 1329.vietu, Grīnvalds ir 1346.pozīcijā, abiem zaudējot trīs vietas, kamēr Artūrs Lazdiņš ieņem 1590.pozīciju, atkāpdamies par deviņām vietām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi