Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko iekļūst prestižā Sanktpēterburgas WTA Premier sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar polieti Alicju Rosolsku ceturtdien sasniedza Krievijā notiekošā Sanktpēterburgas WTA Premier sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālu, tik augsta līmeņa sacensībās tik tālu tiekot pirmoreiz karjerā.

Latvijas un Polijas duets ceturtdaļfināla cīņā ar 6-1, 5-7, 10:8 uzveica vietējās Krievijas sportistes Annu Kaļinskaju un Irinu Hromačevu.

Pirmajā setā Ostapenko un Rosolskai bija liels pārsvars, pretiniecēm nedodot nevienu breikbumbas iespēju. Tomēr otrā seta piektajā geimā krievietes beidzot lauza pretinieču servi un turpinājumā jau viņām piederēja neliels pārsvars. Arī taibreikā mājinieces izvirzījās vadībā ar 8:6, bet noslēgumā Ostapenko un Rosolska pamanījās uzvarēt četrās izspēlēs pēc kārtas.

Pusfināla sasniegšana Ostapenko devusi 185 WTA dubultspēļu ranga punktus. Tikai šī gada sākumā Oklendā Ostapenko pirmoreiz karjerā WTA turnīrā tika līdz dubultspēļu pusfinālam, tomēr toreiz nākamajā mačā slimības dēļ neizgāja laukumā. Savukārt tagad viņa pirmoreiz tik tālu tikusi Premier līmeņa sacensībās.

Tieša, vairāk ranga punktus Ostapenko nopelnīja pērn rudenī Pekinas WTA Premier turnīrā. Toreiz divas uzvaras ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā un tikt pie 215 dubultspēļu punktiem. Tāpat viņa 240 punktus pērn saņēma par iekļūšanu Vimbldonas sacensību trešajā kārtā.

Ja Pekinā un Vimbldonā Ostapenko zaudēja vieniem no pasaules labākajiem duetiem, šoreiz nākamajā cīņā gaidāmas salīdzinoši vieglākas pretinieces - kanādiete Gabriela Dabrovski un Mihaela Krajičeka no Nīderlandes.

LETA jau vēstīja, ka pirmajā kārtā trešdien Ostapenko un Rosolska ar 6-2, 6-4 pieveica rumānieti Raluku Olaru un Olgu Savčuku no Ukrainas, kuras bija izliktas ar ceturto numuru. Mača laikā Ostapenko un Rosolskai ļāva izmantot tikai vienu no deviņām breikbumbām.

LETA jau vēstīja, ka vienspēļu turnīrā Ostapenko otrdien, demonstrējot blāvu sniegumu, pirmās kārtas mačā ar 0-6, 4-6 zaudēja Horvātijas pārstāvei Donnai Vekičai, kura iespēju spēlēt pamatsacensībās kā kvalifikācijas laimīgā zaudētāja ieguva vien neilgi pirms spēles sākuma.

Savukārt cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Taipejas WTA International sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 2-6, 4-6 piekāpās titulētajai Čehijas tenisistei Lucijei Šafāržovai, kura savulaik WTA pasaules rangā bija piektā, bet aizvadītajā nedēļā triumfēja Austrālijas atklātā čempionāta dāmu dubultspēlēs.

Šonedēļ abas Latvijas tenisistes WTA vienspēļu rangā atrodas viena otrai blakus - Sevastova ieņem 32.vietu, bet Ostapenko atrodama 33.pozīcijā, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Savukārt dubultspēlēs Ostapenko pašlaik ir 93.vietā, kas ir viņas karjeras rekords, turklāt ranga punkti sportistei nav jāaizstāv līdz pat Vimbldonas sacensībām, kas dos iespēju gada pirmajā pusē kāpt šajā reitingā.

Nākamajā nedēļā Tallinā notiks Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs, kurā Latvijas izlasei palīdzēs Ostapenko, bet Sevastova atkal nespēlēs. Sevastova Latvijas izlases sastāvā iepriekšējo reizi spēlēja 2010.gadā, kad bija vien 19 gadus veca.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi