Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko: Milzīgā uzmanība ir patīkama, bet arī nogurdinoša

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, kura sestdien Parīzē triumfēja Grand Slam turnīrā, mājās atpūtīsies vien dažas dienas, sportiste pastāstīja otrdien īpaši sarīkotā preses konferencē.

Tenisiste, kura Rīgā ieradās vēlā pirmdienas vakarā, tobrīd intervijas medijiem nesniedza, atliekot to uz otrdienas preses konferenci.

Ostapenko pastāstīja, ka pēc titula izcīnīšanas viņai pievērsta milzīga uzmanība, kas ir reizē patīkama, bet arī nogurdinoša. Šobrīd tenisistei ir vien dažas brīvas dienas, bet tad sāksies gatavošanās nākamnedēļ paredzētajam Premier kategorijas turnīram Birmingemā. Tajā tenisiste sāks sezonu uz zālāja.

Tam sekos vēl viens Premier turnīrs Īstburnā, bet jūlija sākumā paredzēts sezonas trešais Grand Slam turnīrs Vimbldonā.

Ostapenko atzina, ka šobrīd nevar pateikt, cik liela summa no Parīzē nopelnītās naudas balvas (2,1 miljoni eiro) pēc nodokļu nomaksas paliks viņas rīcībā. Toties zināms, ka tenisistes aģents šobrīd runā ar vairākiem jauniem sponsoriem, kas izrādījuši interesi pēc triumfa Parīzē.

Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko vairākkārt demonstrēja sev neraksturīgi pacietīgu spēli un neizplūda emocijās. "Psiholoģiski neviens ar mani nav strādājis, pati to daru. Pagājušajā nedēļā labi spēlēju un tāpēc nevajadzēja daudz nervozēt. Amerikāniete Serēna Viljamsa vienmēr bijusi mans elks, vienmēr centos spēlēt līdzīgi kā viņa - agresīvi. Gribētu uzspēlēt ar Serēnu, bet nezinu, vai vēl izdosies."

Ostapenko ar titulēto Viljamsu savas karjeras laikā vēl nekad nav spēkojusies. Tiesa, šosezon tas, visticamāk, nenotiks, jo amerikāniete ir mātes cerībās un šogad vairs neplāno piedalīties nevienā turnīrā.

Savukārt tenisistes māte Jeļena Jakovļeva atzina, ka teniss ir dārgs sporta veids, bet no 15 gadiem viņas meita ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā, dažādi palīdzīgu roku sniegusi arī Latvijas Tenisa savienība (LTS).

"Tagad Aļona pati pelna, bet bērnībā bija cilvēki, kuri palīdzēja. Visi pēc savas iespējas palīdzēja. Nepieciešama liela summa, lai izaudzinātu sportistu. Lai ievestu Aļonu WTA ranga pirmajā simtniekā, mums kopā vajadzēja ap pusmiljonu," atklāja Jeļena Jakovļeva.

"Šo sezonu Aļona iesāka loti labi, bija gatava jau Austrālijas atklātajā čempionātā. Viņa bija gatava labi spēlēt jau iepriekš, bet nevarēja saglabāt koncentrēšanos uz visu maču. Treneri Anavelu Medinu Garrigesu paņēmām uz sešām nedēļām, un viņa Aļonā ielika spāņu pacietību," sacīja sportistes māte. "Ātrāk par 14-15 gadiem vecākiem nevajag ieguldīt bērnos lielu naudu. Līdz 14 gadiem jāizbauda teniss un tad jāskatās. Ja ir rezultāti, var mēģināt kļūt profesionāli."

Tikmēr LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks izteicās, ka Latvijā daudzi novērtējuši Ostapenko sasniegto Francijā un tas palīdzēšot tenisam.

"Kā saka visi eksperti, 20 gados izcīnīts milzīgs tituls, bet visa karjera vēl ir priekšā - ar šādu raksturu izdevās svarīgos brīžos lauzt spēles gaitu un tas parāda tavu spēku," Lejnieks preses konferencē uzrunāja Aļonu. "Šis panākums Latvijas tenisam dos vēl vairāk pozitīvu ziņu, bērnus, citi treneri varēs prasīt Ļenai (mammai) padomus. Fantastiski, ka mums Latvijā ir gan Grand Slam čempione, gan Grand Slam čempiones trenere. Fantastisks sasniegums, bet sezona vēl nav galā."

"Jāstrādā, lai laika gaitā izveidotos konkrēta sistēma, kas spētu radīt spēlētājus. Lai sāktu spēlēt tenisu un aizvadītu pirmos treniņus, tas nav tik dārgi. Savukārt profesionālais teniss, kad bērns saprot, uz ko taisās iet, - tad sākas izmaksas," pauda Lejnieks.

Kā zināms, Ostapenko pēc uzvaras Francijas atklātajā čempionātā pakāpusies uz rekordaugsto 12.vietu Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā. Tā kā pērn sezonas otrā puse viņai nebija pārāk sekmīga, un nav jāaizstāv ļoti daudz punktu, viņai ir ļoti labas izredzes augsto vietu saglabāt un uzlabot vēl vairāk.

Ostapenko ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933.gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā. Latvijas sportiste pretendē uz maija labākās WTA spēlētājas titulu, kā arī uz mēneša izlaušanās balvu.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

žiks
ž
Popularitāte prasa savu. Ceru, ka "nesakāps galvā".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi