Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko Parīzē nopelnījusi jau 500 000 eiro

Francijas atklātā tenisa čempionāta dāmu vienspēļu turnīra lielākās sensācijas autore Aļona Ostapenko ar savu nākamo pretinieci pusfinālā šveicieti Tīmeu Bačinski ir labas draudzenes, pirms ceturtdien gaidāmās cīņas atklāja Latvijas tenisiste, kura aizvada ienesīgāko turnīru karjerā. Par pusfināla sasniegšanu viņa nopelnījusi ne vien 780 ranga punktus, bet arī apaļu pusmiljonu eiro.

Jau ziņots, ka Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Ostapenko otrdien Parīzē, spītējot spēcīgam vējam un divām lietus pauzēm, no kurām viena bija ilgāka par trīs stundām, Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 4-6, 6-2, 6-2 uzvarēja bijušo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacku no Dānijas, pārrakstot Latvijas sieviešu tenisa vēsturi.

Pusfinālā Ostapenko, kura pirms Francijas atklātā čempionāta WTA pasaules rangā ieņēma 47.vietu, tiksies ar par sevi astoņus gadus vecāko Bačinski, kura rangā ir 31.pozīcijā, piedevām abas tenisistes ceturtdien atzīmēs dzimšanas dienu.

"Mēs esam labas draudzenes. Pērn kopā turnīrā Ķīnā spēlējām dubultspēles, tāpēc es viņu pazīstu. Viņa ir lielisks cilvēks. Mums abām ceturtdien būs dzimšanas dienas, tāpēc es ar nepacietību gaidu šo cīņu," pēc otrdien gūtā panākuma preses konferencē sacīja Ostapenko.

Viņa ar Bačinsku pērn oktobrī kopā spēlēja Pekinas Premier turnīra dubultspēļu sacensībās, sasniedzot ceturtdaļfinālu. Tikmēr vienspēļu turnīros abām šī būs pirmā savstarpējā tikšanās reize.

"Tīmea spēlē citādāku tenisu, jo viņa var mainīt spēles ritmu un jaukt spēles stilu. Viņa var spēlēt agresīvi, taču pēc tam mainīt ritmu, tomēr man jākoncentrējas savam sniegumam, jāturpina spēlēt agresīvi un jārāda sava spēle. Ar katru maču es darbojos arvien labāk un labāk, esmu ieguvusi pārliecību, tāpēc to saglabājot, pusfinālā var notikt jebkas," atzina Latvijas tenisiste.

Ostapenko kļuvusi par pirmo Latvijas tenisisti, kura dāmu vienspēlēs spēlēs šāda līmeņa turnīra pusfinālā, tikmēr vīriem pirms trīs gadiem Francijas atklātā čempionāta pusfinālā spēlēja Ernests Gulbis.

Pirms šī Francijas atklātā čempionāta Ostapenko nav spējusi iedomāties, ka aizkļūs līdz pusfinālam, un Parīzē varēs sagaidīt savu 20.jubileju, atzīstot, ka šī viņai ir labākā dāvana dzimšanas dienā.

"Pirms turnīra pilnīgi noteikti nevarēju iedomāties, ka sasniegšu pusfinālu, jo māls nav mans mīļākais segums, taču šeit [Parīzē] man patīk spēlēt, jo te māls ir atšķirīgs no citiem turnīriem, tas ir ļoti ātrs, tāpēc ir parocīgs manam spēles stilam," norādīja Ostapenko.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko ir nopelnījusi 780 WTA ranga punktus, kas viņai nākamajā nedēļā ļaus pietuvoties labāko divdesmitniekam, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Tāpat sportiste ir nopelnījusi arī 500 000 eiro lielu naudas prēmiju, kas ir viņas lielākais guvums līdzšinējā karjerā vienā turnīrā. Ostapenko līdz šim profesionāles gaitās turnīros bija nopelnījusi 1,28 miljonus dolāru (1,14 miljonus eiro).

Zīmīgi, ka Ostapenko ir jaunākā French Open turnīra pusfināla dalībniece kopš 2007.gada, kad četru labāko skaitā iekļuva serbiete Ana Ivanoviča, kurai tobrīd arī bija 19 gadi. Ivanoviča togad sasniedza arī turnīra finālu, taču tajā zaudēja.

Tikmēr zaudējumu cietusī Vozņacka, kura četrās savstarpējās spēlēs ar Ostapenko nav uzvarējusi ne reizi, neslēpa, ka pret Latvijas tenisisti spēlēt nav viegli.

"Pirmajā setā viņa bija "pazudusi", taču pēc tam sāka visu laiku sist pāris centimetrus pirms līnijas. Ostapenko sitieni ir grūti atšifrējami, tāpēc mačos pret viņu nevienā brīdī nevar justies komfortabli. Viņa spēlē labi, ir uzvarējusi spēcīgas pretinieces, un jo īpaši labas cīņas viņai izdevušās pret mani," bilda pieredzējusī dāniete.

Vozņacka Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā spēlēja otro reizi karjerā, ciešot otro neveiksmi. "Parīzē man vienmēr gājis grūti. Šoreiz centos spēlēt cik labi vien spēju, taču ar to bija par maz. Tomēr turpināšu strādāt un ar optimismu skatos uz nākamajiem turnīriem, jo man allaž paticis spēlēt uz zāles seguma, tāpēc ar nepacietību gaidu Vimbldonas čempionātu," piebilda bijusī pasaules ranga līdere.

Pievienota sestā un 11.-13.rindkopa

 

Top komentāri

amatieris
a
Novēlu Aļonai pārrakstīt vēsturi vēlreiz, bet labāk- vēl divas reizes, izcīnot vēl divas uzvaras. P.S. VozņackA, BačinskA.
Lembergs
L
Kas nu tā par naudu? Tikai tāda sīcene vien.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi