Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ostapenko pret Viljamsu par pirmo uzvaru WTA sezonas noslēguma turnīrā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete un šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Aļona Ostapenko sev vēsturiskā gada izskaņā šodien sezonas noslēguma turnīrā WTA Finals tiekas ar pieredzējušo amerikānieti Venusu Viljamsu.

Baltās grupas duelis paredzēts plkst.14.30 pēc Latvijas laika. Turnīru tiešraidē pārraida kanāls Best4Sport.

Jau ziņojām, ka turnīra pirmajā spēlē Ostapenko svētdien ar 3-6, 4-6 zaudēja ranga vicelīderei Garvinjei Mugurusai no Spānijas, bet V.Viljamsa ar 2-6, 2-6 kapitulēja Karolīnai Plīškovai.

Apakšgrupu turnīra noslēgumā Ostapenko ceturtdien spēkosies ar Plīškovu.

Tikmēr Sarkanajā grupā pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas pirmajā mačā pirmdien ar 6-4, 6-2 droši uzveica Francijas sportisti Karolīnu Garsiju, bet dāniete Karolīna Vozņacki ar 6-2, 6-0 sagrāva ukrainieti Eļinu Svitoļinu.

Vecākā no māsām Viljamsām sezonas noslēguma sacensībās piedalās pirmoreiz kopš 2009.gada, bet Ostapenko ir šo sacensību debitante. Zīmīgi, ka V.Viljamsa no šī gada noslēguma turnīra dalībniecēm ir vienīgā, kura spējusi uzvarēt šāda veida sacensībās - to viņa paveica 2008.gadā Dohā.

Līdz šim sezonas noslēguma turnīrā vienspēļu sacensībās Latvijas tenisistes nebija spējušas iekļūt, bet Larisa Neilande savulaik pat piecas reizes spēlēja šī turnīra dubultspēļu finālā. Šobrīd Ostapenko ir WTA ranga septītajā pozīcijā, kamēr V.Viljamsa ir piektā.

Ostapenko un V.Viljamsa savā starpā tikušās vienreiz, šī gada Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā amerikānietei izcīnot uzvaru ar 6-3, 7-5.

V.Viljamsa šosezon ir bez tituliem, bet demonstrēja stabilu sniegumu un spēlēja Grand Slam turnīru finālos Austrālijā un Vimbldonā, kur zaudēja attiecīgi savai jaunākajai māsai Serēnai un Mugurusai.

Zīmīgi, ka Ostapenko pret savas WTA Finals grupas pretiniecēm pirms turnīra bilance bija viena uzvara un pieci zaudējumi, bet pret otras grupas spēlētājām tā ir sešas uzvaras un tikai viens zaudējums.

Pēc pagājušās sezonas Latvijas sportiste pasaules rangā bija vien 43.pozīcijā, bet šī gada februārī bija noslīdējusi pat uz astoto desmitu. Tomēr vasaras sākumā Ostapenko sagādāja vienu no Latvijas sporta visu laiku lielākajām sensācijām un uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas sportistei pasaules rangā ļāva pacelties līdz 12.pozīcijai. Jau tobrīd viņa kļuva par Latvijas rekordisti WTA rangā, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Pēc uzvaras Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko veiksmīgi nostartēja arī nākamajā Grand Slam turnīrā, kas ierasti ir Vimbldonas čempionāts, kur aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, piekāpjoties tieši šodienas pretiniecei V.Viljamsai.

Ostapenko ir tikai viena no astoņām tenisistēm, kura šosezon ieguvusi vismaz divus titulus. Turklāt šosezon viņa ir visvairāk trīs setu mačus aizvadījusī tenisiste - 26 cīņās izcīnītas 19 uzvaras.

Piektdien Ostapenko ieguva Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) gada progresējušākās tenisistes balvu, kamēr par gada labāko tenisisti tika nosaukta Mugurusa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi