Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ostapenko sagādā sev iespaidīgu dāvanu 20. dzimšanas dienā - Grand Slam fināls un miljons eiro

Pašlaik lieliskā sportiskajā formā esošā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura tieši spēles dienā svinēja savu 20.dzimšanas dienu, ceturtdien sasniegusi Francijas atklātā čempionāta finālu. Sieviešu vienspēļu turnīra pusfināla mačā Ostapenko ar rezultātu 7-6 (7:4), 3-6, 6-3 apspēlēja Tīmea Bačinski no Šveices.

"Esmu tiešām laimīga, mīlu šeit spēlēt, paldies, ka atbalstījāt mani, šī ir ideāla dzimšanas diena," uzreiz pēc spēles skatītājiem teica Ostapenko. "Vienmēr centos spēlēt agresīvi."

Ostapenko ir pirmā neizliktā tenisiste, kas sasniegusi šī turnīra finālu kopš 1983.gadā to paveica Mima Jaušoveca. Zīmīgi, ka viņa karjerā vēl nav spējusi tikt pie WTA tituliem. Iepriekšējo reizi kāds tenisists pirmo titulu uzreiz Grand Slam turnīrā ieguva 1997.gadā, kad to paveica brazīlietis Gustavu Kuertens.

Pirmās serves Ostapenko nebija pārāk labas un viņa mača ievadā nokļuva iedzinējos ar 0-2. Pie otrās breikbumbas Ostapenko paspēja līdz saīsinātajai servei, tomēr pēc tam izsita to ārpus laukuma. Tomēr Ostapenko jau nākamajā geimā atguva breika deficītu un pēc tam noturēja savu servi.

Piektajā geimā Ostapenko vēlreiz tika pie breikbumbas, kuru gan nerealizēja, tomēr kopumā jau Latvijas tenisiste labāk izskatījās. Sekojošajā nākamajā geimā atkal divas breika iespējas bija šveicietei, bet Latvijas tenisiste tās ļoti pārliecinoši atspēlēja, panākot 3-3.

Septītajā geimā Bačinski zaudēja savu servi un Latvijas tenisiste pārņēma vadību, bet pēc tā šveiciete paņēma medicīnisko pārtraukumu, jo iepriekš kādā epizodē bija savainojusi celi. Šī pauze izsita Ostapenko no līdzsvara un nākamajā geimā Bačinski panāca līdzsvaru 4-4. Arī turpinājumā Ostapenko pārāk labi neizskatījās, tomēr, kad desmitajā geimā noturēja savu servi, skaļi iesaucās, lai sevi uzmundrinātu.

Strauji mainoties notikumiem, tagad jau atkal Ostapenko izskatījās daudz labāk. 11.geimā viņa ija tuvu tam, lai iegūtu trīs breikbumbas, tomēr, atrodoties pie paša tīkla, Latvijas tenisistei neizdevās bumbiņu pārraidīt otrā laukuma pusē. Tiesa, nākamajā izspēlē Ostapenko uzvarēja, darbojās pārliecinoši un pārņēma vadību ar 6-5. Tomēr izservēt setu viņai neizdevās un Bačinski panāca 6-6.

Līdzīgās spēles pirmā seta taibreikā pirmajās divās izspēlēs uzvarēja uzņēmējas. Trešajā Ostapenko bija labāka ar lielisku saīsināto sitienu, tomēr Bačinski uzreiz atbildēja ar netveramo servi. Rezultāts vēl bija 3-3, tomēr nākamajās trijās izspēlēs uzvarēja Ostapenko, kas nozīmēja, ka Latvijas tenisiste ieguvusi trīs setbumbas. Pirmo no tām viņa iesita tīklā, bet otro ar lielisku servi realizēja.

Pēc uzvarēta pirmā seta, Ostapenko otro iesāka nedaudz atslābināti un uzreiz zaudēja savu servi, tomēr jau otrajā geimā atspēlējās. Turpinājumā spēle ritēja ļoti līdzīgi, nākamajos četros geimos pārliecinoši punktus ņemot servētājām.

Likās, ka līdzīgi būs arī bieži vien nozīmīgajā septītajā geimā, kurā Ostapenko izvirzījās vadībā ar 40:0, tomēr izlaida pārsvaru un tagad jau nokļuva iedzinējos ar 3-4. Nākamajā geimā Ostapenko divas reizes tika līdz rezultātam "vienādi", tomēr abos šajos sitienos pati pieļāva kļūdas aizsitot bumbiņu par tālu. Turpinājumā Ostapenko vēlreiz nenoturēja savu servi, otrajam setam noslēdzoties ar Ostapenko dubultkļūdu un zaudējumu 3-6.

Trešā seta pirmos trīs geimus samērā droši uzvarēja uzņēmējas, bet īsteni sīva cīņa izvērtās ceturtajā geimā. Tajā jau sākotnēji likās, ka Ostapenko uzvarējusi geimā, tomēr tiesnese pēc atkārtotas apskates secināja, ka viņas bumbiņa izlidojusi ārpus laukuma. Pēc tam piecas reizes rezultāts bija "vienādi", bet deviņas minūtes ilgajā geimā Ostapenko tomēr izdevās uzvarēt, pārņemot vadību ar 3-1.

Kaut Ostapenko mačā kopumā izskatījās labāk un nākamajā geimā viņa arī tika pie breika iespējas, atrauties neizdevās un Bačinski noturēja savu servi, bet vēl pēc brīža atkal panāca izlīdzinājumu 3-3. Spēlē, kas jau labu laiku ritēja ilgāk par divām stundām, abu tenisistu acīs bija redzams nogurums, tomēr neviena no viņām nedomāja padoties un Ostapenko atkal droši ieguva punktu pie pretinieces serves, izvirzoties vadībā ar 4-3. Turpinājumā gan Bačinski pretestību izdevās salauzt un Latvijas sportiste svinēja vēsturisku panākumu, duelim noslēdzoties pēc divām stundām un 28 minūtēm.

Zīmīgi, ka abas tenisistes ceturtdien svinēja dzimšanas dienu. Ja Ostapenko palka 20 gadi, tad viņas pretiniecei Bačinski šī bija 28.dzimšanas diena.

Ostapenko jau iepriekš bija pārrakstījusi Latvijas dāmu tenisa vēsturi, kļūdama par pirmo valsts tenisisti, kura iekļuvusi Grand Slam turnīra vienspēļu pusfinālā, bet nu spēlēs finālā.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik atrodama 47.vietā, kamēr viņas pretiniece Bačinski tikmēr ir planētas 31.rakete, bet turnīrā viņa izlikta ar 30.numuru. Paredzams, ka nākamajā nedēļā Ostapenko WTA rangā būs 18.pozīcijā - vienu vietu pirms otras Latvijas vadošās tenisistes Anastasijas Sevastovas.

Finālā Ostapenko sestdien plkst. 16 tiksies ar rumānieti Simonu Halepu. Abas līdz šim kortā nav tikušās. Paredzams, ka arī šo spēli tiešraidē rādīs LTV7.

Zīmīgi, ka Ostapenko ir jaunākā French Open fināla dalībniece kopš 2007.gada, kad četru labāko skaitā iekļuva serbiete Ana Ivanoviča, kurai tobrīd arī bija 19 gadi. Ivanoviča togad sasniedza arī turnīra finālu, taču tajā zaudēja.

Par iekļūšanu finālā Ostapenko nopelnījusi 1300 WTA ranga punktus, kas viņai nākamajā nedēļā ļaus iekļūt labāko divdesmitniekā, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Tāpat sportiste ir nopelnījusi arī 1,060 miljonu eiro lielu naudas prēmiju, kas ir viņas lielākais guvums līdzšinējā karjerā vienā turnīrā. Ostapenko līdz šim profesionāles gaitās turnīros bija nopelnījusi 1,28 miljonus dolāru (1,14 miljonus eiro). Fināla uzvarētāja saņems 2,1 miljonus eiro un 2000 punktus.

Līdz šim Ostapenko un Bačinski savā starpā nebija tikušās, taču abas tenisistes ir labi pazīstamas, jo pērn Ķīnā viņas vienā duetā piedalījās Pekinas WTA Premier dubultspēļu turnīrā, kur aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
godīgi nopelnīts miljons jau 20 gadu vecumā. mjā, nav slikti.. galīgi nav slikti!
Arti_Polija
A
Wow!!!Wow!!!Wow!!! Super match, Jelena plays great tournament.This is historically moment for Latvian tennis and sport. Keep thingers in finals?
ARGO
A
Lepojamies! Sportisti izdara vairāk priekš savas valsts nekā politiķi: http://sport24.lefigaro.fr/tennis/live/roland-garros-dames-2017/376840/ostapenko-bacsinszky
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi