Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Par māti kļuvusī Azarenka bez grūtībām sasniedz Vimbldonas trešo kārtu

Slavenā Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, aizvadot vien savu ceturto maču pēc bērna piedzimšanas, Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā trešdien ar 6-3, 6-3 pārliecinoši pieveica sacensību 15.numuru Jeļenu Vesņinu no Krievijas. Pērn Vesņina spēlēja Vimbldonas čempionāta pusfinālā.

Līdz ar to 27 gadus vecā Azarenka ir ceļā uz to, lai 37 gadu laikā kļūtu par pirmo mātēs statusā esošo tenisisti, kura spējusi uzvarēt Vimbldonas čempionātā. Iepriekš ko tādu 1980.gadā paveica austrāliete Evonna Gulagonga. Savukārt Grand Slam titulus šādā statusā iepriekš bez Gulagongas izcīnījušas tikai cita austrāliete Margareta Korta un beļģiete Kima Klijstersa.

Azarenkai šis ir pirmais Grand Slam turnīrs kopš pērnā gada Francijas atklātā čempionāta.

Azarenka decembrī dāvāja dzīvību savam pirmdzimtajam, bet kortā atgriezās jūnijā. Baltkrieviete nebija spēlējusi vairāk nekā gadu, līdz ar to vairs neatradās rangā, bet jūnija beigās viņa piedalījās Maljorkas WTA International turnīrā, kur izcīnīja vienu uzvaru, bet cieta zaudējumu nākamajā mačā.

Nākamajā kārtā Azarenka spēlēs ar mājinieci Heteri Vatsoni, kura trešdien otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-0, 6-4 pārliecinoši pārspēja Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Vimbldonas čempionāta trešo kārtu sasniegusi arī ar astoto numuru izliktā slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-4, 6-4 droši pārspēja Dženiferu Breidiju no ASV.

Pērn pasaules devītā rakete Cibulkova aizkļuva līdz šī turnīra ceturtdaļfinālam. Nākamajā kārtā viņai pretī stāsies ar 27.numuru izliktā horvātiete Ana Konjuha, kura savā cīņā trešdien ar 7-6 (7:3), 2-6, 6-3 uzvarēja Irinu Begu no Rumānijas.

Vēlāk trešdien savu otrās kārtas maču aizvadīs Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura tiksies ar kanādieti Fransuāzu Abandu.

Jūnijā Ostapenko negaidīti kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi