Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sevastova prestižā Madrides turnīra pirmās kārtas mačā uzvar ķīnieti Džanu

Latvijas dāmu tenisa ranga līdere Anastasija Sevastova Madrides WTA Premier sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-4 uzvarēja ķīnieti Šuai Džanu.

Sevastova pašlaik WTA rangā atrodas 24.pozīcijā, bet Džana ir 31.vietā.

Sevastova spēli iesāka pārliecinoši, nobreikojot trīs Džanas serves pēc kārtas un panākot jau 5-0. Nākamajā geimā viņa zaudēja savu servi, bet septītajā geimā neizmantoja divas setbumas, taču vēl joprojām atradās drošā vadībā ar 5-2. Astoto geimu liepājniece uzvarēja "tīri", setā gūstot panākumu ar 6-2.

Otrajā setā Sevastova lauza pirmās divas ķīnietes serves, kas viņai ļāva panākt 3-0. Nākamajos piecos geimos tenisistes uzvarēja pie pretinieces serves, bet devītajā geimā Džana nosargāja savu servi un panāca 4-5. Tiesa, desmitajā geimā Sevastova uzvarēja savu servi un setā bija pārāka ar 6-4, svinot panākumu arī spēlē.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Sacensībām Madridē ir Premier Mandatory kategorija, kas ir uzreiz aiz Grand Slam līmeņa. Sevastova šosezon pirmajos divos šīs kategorijas turnīros cieta zaudējumus jau pirmajās cīņās. Iepriekš šī līmeņa turnīra spēlē viņa uzvarēja 2011.gadā Indianvelsā.

Abas tenisistes savā starpā līdz tikušās trīs reizes, Sevastovai izcīnot divas uzvaras. 2012.gada Ešturilas WTA turnīra kvalifikācijā ķīniete bija labāka ar 6-4, 7-5, bet trīs gadus vēlāk ITF turnīrā Turcijas pilsētā Bursā Sevastova revanšējās ar 6-1, 6-1. Šīs abas cīņas risinājās māla seguma kortos un uz tāda notika arī cīņa Madridē.

Ķīniete pagājušā gada beigās bija sasniegusi labu sportisko formu un WTA rangā pakāpās līdz 23.pozīcijai, kas ir augstākā viņas līdzšinējā karjerā, tomēr šogad Džana nevienā turnīrā nav guvusi vairāk par divām uzvarām un rangā piedzīvojusi nelielu kritumu. Māla sezonu Džana sākusi neveiksmīgi, uzvarot pirmajā cīņā, bet nākamajās trijās piedzīvojot neveiksmes. Šonedēļ viņa sacentās WTA International sērijas sacensībās Prāgā, pirmajā kārtā ar 0-6, 3-6 kapitulējot vācietei Monai Bartelai.

Karjeras laikā Džana ieguvusi vienu WTA titulu, kas 2013.gadā tika izcīnīts Ķīnas pilsētā Guandžou, bet Grand Slam turnīros viņa labāko rezultātu sasniedza pērn, aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam Austrālijā. Madrides turnīrā viņa vienspēlēs iepriekš piedalījusies tikai reizi, 2014.gadā zaudējot pirmajā kārtā.

Sevastova iepriekšējo reizi kortā devās aprīļa beigās notikušajā Štutgartes WTA Premier turnīrā, kurā pamanījās pieveikt divas ranga labāko divdesmitnieka tenisistes, bet ceturtdaļfinālā nespēja izrādīt nopietnu pretestību spēcīgajai rumānietei Simonai Halepai.

Sevastova šosezon piecos no 11 turnīriem zaudējusi pirmajā mačā, bet vēl vienā - otrajā. Tomēr pārējos četros iekrājusi daudz ranga punktu - Austrālijas atklātajā čempionātā tika sasniegta trešā kārta, prestižajā Dubaijas WTA Premier turnīrā aizkļūts līdz pusfinālam, kamēr Čārlstonas un Štutgartes Premier turnīros sasniegti ceturtdaļfināli.

Zīmīgi, ka allaž ļoti spēcīgu sastāvu pulcējošajā Madrides turnīrā Sevastova piedalās pirmoreiz karjerā. Pērn viņa šajā laikā sacentās ITF turnīrā Slovākijā, aizkļūstot līdz finālam, tāpēc tagad būs jāaizstāv 85 ranga punkti, kas jau gandrīz izdevies.

Otrajā kārtā Madridē Sevastova tiksies ar sacensību otro raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas, kura pirmajā kārtā ar 7-6 (7:5), 2-6, 6-2 uzvarēja ukrainieti Ļesju Curenko.

Kā otrā aiz svītras dalībai pamatturnīrā Madridē palika vēl viena Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kurai piektdien bija plānots uzsākt kvalifikāciju, tomēr viņa pēc lielas slodzes Prāgā, kur iekļuva pusfinālā, dalību no vienspēlēm atsauca, tomēr tāpat dosies uz Spāniju, lai sacenstos pāru mačos.

Šajā turnīrā ar pirmo numuru izlikta ir vāciete Angelika Kerbere.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi