Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastova Uhaņā atkal izstājas jau pirmajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien jau pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu Uhaņas Premier 5 turnīrā.

Sevastova (WTA 18.), kura šajā turnīrā bija izlikta ar 14.numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 3-6, 3-6 piekāpās amerikānietei Kristīnai Makheilai (WTA 100.). ASV sportiste iepriekš pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Pirmajā setā abas tenisistes ilgu laiku prata nosargāt savas serves, līdz sestajā geimā pirmo breiku realizēja Sevastova, panākot 4-2. Mača turpinājumā pretiniece prata atspēlēties, laužot Sevastovas servi, kas deva 4-5, tomēr Latvijas sportiste jau nākamajā izspēlē atbildēja ar to pašu, svinot uzvaru pirmajā setā.

Spēles turpinājums vairs neizvērtās tik pateicīgs Sevastovai, jo otrā seta izskaņā tika zaudēta sava serve, Makheilai nonākot vadībā ar 4-3. Sevastova īsi pēc tam nespēja izmantot trīs breikbumbas, bet Makheila brīdi vēlāk jau izservēja uzvaru otrajā setā. Noslēdzošajā setā Sevastova tikai reizi atdeva savu servi, to izdarot ceturtajā geimā, bet atlikušajā laikā viņa nespēja pietuvoties amerikānietei, piedzīvojot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Zīmīgi, ka Sevastova šajā turnīrā piedalījās jau ceturto reizi, bet nevienā no tām viņai nav izdevies pārvarēt sacensību pirmo kārtu. Sevastova par dalību šajā spēlē nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Makheila otrajā kārtā tiksies ar ukrainieti Dajanu Jastremsku, kura ir ranga 28.pozīcijā.

Abas tenisistes pirms diviem gadiem tikās Notingemas turnīra pirmajā kārtā, kur trešā seta taibreikā pārāka bija amerikāniete.

Makheila savu vienīgo WTA titulu izcīnījusi 2014.gadā Tokijā, bet divus gadus pirms tam rangā viņa sasniedza savu rekordaugsto 24.pozīciju. Pēdējos gados viņa ar panākumiem nav izcēlusies, lielākoties startējot ITF līmenī. Šosezon ASV tenisiste izcīnījusi 35 uzvaras un cietusi 23 zaudējumus.

Sevastova pagājušajā nedēļā veselības problēmu dēļ atsauca dalību no Osakas Premier turnīra. Liepājniece iepriekš spēlēja ASV atklātajā čempionātā, kurā apstājās trešajā kārtā, tādējādi neaizstāvot pērn par pusfinālu gūtos punktus. Tā rezultātā Latvijas tenisiste rangā atkāpās uz otrā desmita beigām. Viņa šosezon izcīnījusi 28 uzvaras un cietusi 20 zaudējumus.

Latvijas pirmā rakete šajā turnīrā nepiedalīsies dubultspēlēs.

Top komentāri

Švabra
Š
Nu, saņēmās meitenes!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi