Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bukša: Eiropas čempionātā jāmēģina atkārtot Latvijas rekorda skrējiens

Latvijas sprintere Sindija Bukša nākamnedēļ gaidāmajā Eiropas čempionātā mēģinās veikt tehniski tikpat labu skrējienu, ar kādu viņa Rīgas kausos laboja Latvijas rekordu 100 metru distancē, sarunā ar žurnālistiem atzina sportiste.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bukša sestdien Latvijas čempionātā vieglatlētikā triumfēja 100 metru sprintā, finālā distanci veicot 11,56 sekundēs.

"Skrējiens bija haotisks, un es nejutos savā ādā. Nesen bija nometne, tāpēc ķermenis nav pieradis pie sacensībām. Tam vēl jāiestrādājas un jādabū atpakaļ fiziskā forma. Bija diezgan grūti skriet, turklāt vējš traucēja no visām pusēm," atklāja Bukša.

Svētdien viņai bija iecerētas sacensības arī uz pusi garākā distancē, taču sprintere uz starta neizgāja. Latvijas čempionātā viņa necerēja uz augstiem rezultātiem, jo pirms meistarsacīkstēm viņai bija treniņnometne.

"Grūti sakoncentrēties, jo nezinu, ko no sevis gaidīt. Vēl esmu starta pozīcijā. Trenere teica, ka vajag tikai nostartēt, jo galvenais ir Eiropas čempionāts. Treniņnometnē daudz strādājām pie detaļām, starta tehnikas un izturības. Likām kopā ātrumu un spēku, lai 200 metros pietiktu spēka un 100 metros ātruma. Ar treneri esam labi pastrādājušas, labākie rezultāti plānoti tieši Eiropas čempionāta laikā. Tāpēc Latvijas čempionātā no manis nevarēja īpaši ko gaidīt," stāstīja treneres Mārītes Lūses audzēkne.

Pašlaik 20 gadus vecā Bukša maijā Rīgas kausos laboja 31 gadu veco Latvijas rekordu 100 metru distancē, distanci skrienot 11,29 sekundēs. Jūlija sākumā viņa debitēja Dimanta līgā, kur 100 metrus skrēja 11,54 sekundēs. Tiesa, Lozannā sacensības 100 metros nebija Dimanta līgas ieskaitē.

"Dimanta līga bija fantastisks pasākums. Nevarēju iedomāties vēl labāku debiju. Sanāca neliels misēklis, organizatoru kļūdas dēļ 200 metru vietā bija jāskrien 100 metrus. Bija ļoti žēl, jo gatavojas 200 metriem un labam rezultātam. Kopumā ļoti patika un izbaudīju katru mirkli. Tas bija ļoti foršs pasākums, kurā piedalījās pasaules labākās sportistes," atcerējās Bukša.

"Ja tu redzi tos lielos sportistus, tad ir vēlme pietuvoties tam līmenim. Pakāpeniski to arī daru. Mērķis ir skriet kopā ar viņām Eiropas čempionāta finālā kādā no distancēm. Gribu pietuvoties viņām un parādīt, ka arī es esmu spējīga uz daudz ko," atzīmēja Bukša, kura Eiropas čempionātā skries 100 un 200 metru distances.

Tieši Latvijas rekords bijis priekšnoteikums, lai tiktu pie iespējas startēt Dimanta līgā.

"Latvijas rekords deva ļoti lielu atspēriena punktu uz komercmačiem. Pateicoties Latvijas rekordam, tiku uz Dimanta līgu, bet menedžeris teica, ka jāskrien vēl ātrāk, jo ar to nepietiks," teica Bukša, kura sava rekordskrējiena video noskatījusies gan tikai dažas reizes. "Skrējiens bija perfekts, neko negatīvu par to nevar pateikt, tikai pozitīvu. Atkārtot šādu skrējienu vēl nav izdevies. Toreiz visas zvaigznes sastājās tā, ka skrējiens bija ideāls. Jāmēģina atkārtot Eiropas čempionātā."

Bukša 100 metros ar 11,29 sekundēm Eiropas rangā ieņem 24.vietu, bet uz pusi garākā distancē ar 23,02 sekundēm ir 16.pozīcijā.

Eiropas čempionāts Berlīnē notiks no 6. līdz 12.augustam, sacensības tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV7).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi