Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Duplantis par vienu centimetru uzlabo pasaules rekordu kārtslēkšanā

Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantis svētdien Jūdžinā, ASV, laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā.

Duplantis kārtslēkšanā uzvarēja ar pārvarētiem 6,23 metriem, iepriekšējo rekordu, kuru sasniedza šogad Francijā telpās, labojot par vienu centimetru. Pēdējo trīsarpus gadu laikā Duplantis pasaules rekordu labojis septiņas reizes - piecreiz telpās un divreiz stadionā, ārā abus rekordus labojot tieši Jūdžinā.

Pirms tam 23 gadus vecais zviedrs ar pirmajiem mēģinājumiem pārvarēja 5,62, 5,82 un 6,02 metrus.

Otro vietu ar pārvarētiem 5,82 metriem ieņēma Filipīnu sportists Ernests Džons Objena, bet trešais ar desmit centimetrus zemāk pārvarētu latiņu bija amerikānis Sems Kendrikss.

Jau ziņots, ka pirms tam Etiopijas skrējēja Gudafa Cegaja laboja pasaules rekordu 5000 metru skrējienā. 26 gadus vecā etiopiete finišēja 14 minūtēs un 0,21 sekundē, par 4,99 sekundēm labojot rezultātu, ko 9.jūnijā Parīzē sasniedza kenijiete Faita Kipjegona.

Otrā svētdien finišēja kenijiete Beatrise Čebeta, kura zaudēja 5,71 sekundi, bet vēl 15,6 sekundes vēlāk finišēja etiopiete Ejgajehu Tajē.

Vēl svētdien 200 metru sprinta distancē vīriešiem ar rezultātu 19,76 sekundes uzvarēja kanādietis Andrē de Grasse, kamēr sievietēm šajā distancē ātrākā ar laiku 21,57 sekundes bija jamaikiete Šerika Džeksone.

400 metru sacensībās sievietēm ar rezultātu 49,58 sekundes triumfēja Merileidija Paulino no Dominikānas republikas, bet 400 metru distancē ar barjerām ātrākā ar laiku 51,98 sekundes bija Nīderlandiete Femke Bola.

800 metru distancē vīriešiem ar rezultātu viena minūte un 42,80 sekundes triumfēja Emanuels Vanionji no Kenijas, bet sieviešu konkurencē ātrākā bija Kīlija Hodžkinsone no Lielbritānijas, kura finišu sasniedza pēc minūtes un 55,19 sekundēm.

Vīriešiem 110 metru barjersprintā ar rezultātu 12,93 sekundes nepārspēts palika jamaikietis Hensls Paršments, bet sieviešu 100 metru barjersprintā ar laiku 12,33 sekundes uzvarēja Tobija Amusana no Nigērijas.

Sieviešu augstlēkšanas sacensībās ar 2,03 metrus pārvarētu latiņu uzvarēja ukrainiete Jaroslava Mahučika, savukārt tāllēkšanā ar 6,85 metrus tālu lēcienu nepārspēta palika serbiete Ivana Vuleta. Vīriešu tāllēkšanas sacensībās ar 8,22 metrus tālu lēcienu uzvarēja Simons Ehammers no Šveices.

Diska mešanas sacensībās kungiem ar rezultātu 68,43 metri uzvarēja austrālietis Metjū Denijs, bet sievietēm ar 68,66 metriem - amerikāniete Valērija Olmane. Savukārt lodes grūšanas sektorā labākais ar 22,93 metrus tālu raidījumu bija Džo Kovačs no ASV.

Tikmēr 3000 metru skrējienā vīriešiem ar rezultātu septiņas minūtes un 23,63 sekundes uzvarēja norvēģis Jakobs Ingebritsens, sasniedzot savu personīgo rekordu un sezonas labāko rezultātu pasaulē.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi