Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leitis vēlreiz labo Latvijas rekordu 400 metru skrējienā, tomēr netiek EČ finālā

Latvijas skrējējs Jānis Leitis otro reizi divu dienu laikā laboja valsts rekordu 400 metru skrējienā, tomēr ar to bija par maz, lai trešdien Berlīnē iekļūtu Eiropas čempionāta finālā.

Latvijas sportists sacensības noslēdza 15.vietā, bet finālā iekļuva astoņi labākie.

Leitis pusfinālā distanci veica 45,53 sekundēs, par 0,03 sekundēm pārspējot savu rezultātu, kuru otrdien uzstādīja priekšsacīkstēs. Leitim jau iepriekš piederēja Latvijas rekords, jo pērn viņš Telavivā šo distanci veica 45,60 sekundēs.

Savā pusfināla skrējienā Leitis finišēja piektais, kamēr ātrākais bija Karols Zaļevskis no Polijas, kurš distanci veica 45,11 sekundēs, labojot personisko rekordu.

Finālā iekļuva skrējiena divi ātrākie dalībnieki, Leitim savā skrējienā no divnieka atpaliekot par 0,36 sekundēm.

Pusfinālā bija trīs skrējieni, no katra pa diviem labākajiem tiekot finālā, kur iekļuva arī nākamo divu labāko rezultātu īpašnieki. Lai turpinātu sacensības distanci vajadzēja veikt vismaz 45,14 sekundēs.

Jau ziņots, ka priekšsacīkstēs Leitis uzrādīja piekto labāko rezultātu, taču no atlases kārtas tika atbrīvoti vairāki vadošie šīs distances skrējēji.

Pašlaik 29 gadus vecais Leitis 2010.gadā debitēja Eiropas čempionātā, piedaloties tāllēkšanas sacensībās. Divus gadus vēlāk viņš jau startēja trīs disciplīnās - tāllēkšanā, 400 metru sprintā un 4x100 metru stafetē. Tieši 400 metros viņš sasniedza savu labāko rezultātu, izcīnot devīto vietu.

Jau ziņots, ka trešdien pusfinālu 400 metros sasniedza Gunta Latiševa-Čudare, bet šķēpmešanas sacensību finālā iekļuva Rolands Štrobinders, kamēr Gatis Čakšs un Patriks Gailums nepārvarēja kvalifikāciju.

Latiševa-Čudare pusfinālā tika ar sesto ātrāko rezultātu priekšsacīkstēs.

Latvijas sportiste startēja pirmajā priekšskrējienā un ar laiku 51,98 sekundes ieguva trešo vietu. Kopumā bija četri skrējieni, pusfinālam automātiski kvalificējoties katra skrējiena divām ātrākajām sportistēm, turklāt to sasniedza arī sešas nākamās labāko rezultātu īpašnieces, starp kurām bija arī latviete.

Tikmēr Štrobinders šķēpu raidīja 81,93 metru tālumā, kas kvalifikācijā bija septītais labākais rezultāts. Savukārt Čakšs šķēpu meta 78,13 metrus, bet Gailumam bija par trim centimetriem tuvāks raidījums, kas viņiem deva attiecīgi 13. un 14.vietu 28 sportistu konkurencē. Čakšs un Gailums palika pirmie aiz 12 finālistu svītras, tomēr, lai tiktu divpadsmitniekā šķēps bija jāmet vismaz 79,74 metrus tālu.

Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja sezonas līderis Johanness Feters no Vācijas, kura mestais rīks atdūrās pret 87,39 metru atzīmi.

Fināls norisināsies ceturtdien.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Maksims Sinčukovs otrdien izcīnīja 20.vietu Eiropas čempionāta sacensībās 400 metru barjerskrējienā. Tikmēr Līga Velvere 800 metru skrējienā piedzīvoja fiasko, paliekot vien 29.vietā 32 dalībnieču konkurencē, kamēr soļotājs Arnis Rumbenieks nesasniedza finišu 50 kilometru distancē.

Vēl Berlīnē Latvija būs pārstāvēta ar trim šķēpmetējām - dāmu konkurencē startēs Līna Mūze, Madara Palameika un Anete Kociņa. Tikmēr 200 metrus skries valsts rekordiste Sindija Bukša, tāllēkšanā startēs Lauma Grīva, trīssoli lēks Elvijs Misāns, bet kārtslēkšanā piedalīsies Mareks Ārents. Savukārt maratona distancei pieteikti Ilona Marhele un Jānis Višķers.

Jau iepriekš bija zināms, ka daudzcīņā dāmām nestartēs Latvijas pēdējo gadu titulētākā vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, kura arī joprojām atgūstas no traumas.

Eiropas čempionāts Berlīnē notiks līdz svētdienai, sacensības tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi