Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Mūze iekļauta Eiropas komandas sastāvā sacensībās Eiropa pret Ameriku

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze iekļauta Eiropas komandas sastāvā 9. un 10.septembrī gaidāmajās sacensībās, kurās savstarpēji spēkosies Eiropas un ASV vieglatlēti, vēstī Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Mūze ir vienīgā Latvijas sportiste, kura iekļauta Eiropas komandā, bet sacensības norisināsies Minskā. Mūze savus metienus izpildīs 9.septembrī.

Sacensību formāts nosaka, ka katrā disciplīna piedalīsies četri sportisti no katra kontinenta.

No kaimiņvalstīm sacensībās piedalīsies divi Lietuvas sportisti - šķēpmetējs Edis Matusevičius un trīssoļlēcēja Diana Zagainova un Eiropas līderis šķēpmešanā - igaunis Magnus Kirts.

Ielūgumu piedalīties sacensības saņēma arī Latvijas rekordiste vesera mešanā Laura Igaune, kura sacensībās nestartēs, lai turpinātu gatavoties Pasaules čempionātam Dohā.

Gandarījumu par gaidāmajām sacensībām pauda Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidents Sveins Arne Hansens.

"Mēs esam priecīgi paziņot, ka pirmo reizi kopš 60.gadiem rīkojam šādu sacensību formātu. Programmā iekļautas skriešanas disciplīnas līdz 3000 metriem (izņemot 4x400 metru stafeti), visas mešanas un lēkšanas disciplīnas, kā arī 4x100 metru stafete. Papildus tam būs jauktā stafete, jo olimpisko spēļu programmā Japānā 2020.gadā paredzēta jauktā 4x400 metru stafete," sacensību programmu ieskicēja Hansens.

"Turklāt liels prieks par to, ka tik daudzi Eiropas labākie vieglatlēti ir apstiprinājuši savu dalību, lai aizstāvētu Eiropas godu šajā mačā. Abu komandu sastāvā ir pasaules līmeņa sportisti, tāpēc ticu, ka sacensības būs aizraujošas kā sportistiem, tā skatītājiem," gandarīts par spēcīgo dalībnieku sastāvu bija prezidents.

Sacensības notiks atjaunotajā Minskas Dinamo stadionā, kas tika atvērts 2018.gada jūnijā un kura kapacitāte ir 22 tūkstoši skatītāju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi