Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūze: Personīgais rekords ir kā atalgojums par ieguldīto darbu rehabilitācijā

Latvijas šķēpmetējas Līnas Mūzes sestdien sasniegtais personīgais rekords, kas viņai dod ceļazīmi uz Eiropas čempionātu, ir kā atalgojums par ieguldīto darbu rehabilitācijā, sarunā ar žurnālistiem pauda sportiste.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Mūze sestdien ar jaunu personīgo rekordu Daugavas stadionā kļuva par valsts čempioni, vienlaikus nodrošinot sev ceļazīmi arī uz Eiropas čempionātu. Mūze savā labākajā mēģinājumā rīku raidīja 63,18 metrus tālu, izcīnot pirmo vietu. Iepriekšējais personīgais rekords viņai bija 62,09 metri, kas tika sasniegts 2016.gada vasarā.

Zīmīgi, ka personīgo rekordu viņa laboja tieši divus gadus pēc ceļgala operācijas. Aizpērn Eiropas čempionātā viņa pārrāva ceļgala krusteniskās saites, traumai pārvelkot strīpu viņas cerībām uz startu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Sieviešu konkurencē četras Latvijas šķēpa metējas ir izpildījušas Eiropas čempionātā normatīvu (59,00 metri), bet uz kontinenta meistarsacīkstēs dosies tikai trīs. Pirms sestdienas mačiem sezonas līdere Latvijā bija Madara Palameika (62,98 metri), otrā bija Anete Kociņa (62,58), trešais labākais rezultāts bija Sintai Sprudzānei (62,21), bet Mūze ar 58,65 metriem bija tikai ceturtā.

"Bija ļoti grūti. Visas meitenes bijām satraukušās, tāpēc ka bija ļoti nozīmīgs mačs. Tuvojoties Eiropas čempionātam, katrai bija atbildības sajūta pret savu ieguldīto darbu. Cīnījos līdz pēdējam un esmu ļoti priecīga, ka tieši šajās sacensības sasniedzu to rezultātu, kas man deva ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Kas vēl svarīgāk, šajā dienā apritēja tieši divi gadi kopš ceļgala operācijas. Šis rezultāts ir kā atalgojums par ieguldīto darbu rehabilitācijā," stāstīja Mūze.

Smilteniete pirms pāris mēnešiem solīja, ka pirms Eiropas čempionāta kritīs viņas personīgais rekords.

"Rokas trīcēja un nevarēju ieelpot. Bija liela atbildība pret sevi, ģimeni, treneri, visiem atbalstītājiem. Viss beidzās labi, bet jāturpina strādāt, jo nevaru ieskriet pareizi markā, visu laiku sanāk par tuvu. Metiens pāri 63 metriem sanāca līdz ar nagiem, jo palika kādi trīs centimetri līdz līnijai, tāpēc arī bija labs rezultāts," atzīmēja šķēpmetēja.

Savu labāko rezultātu viņa sasniedza trešajā mēģinājumā un apsvērusi neizpildīt pārējos trīs metienus, taču treneris Kimmo Kinnunens ieteicis, ka ir jādabū pareizais ieskrējiena punkts.

"Pārējos metienos sanāca pārāk tuvu vai tika pārkāpta līnija. Jāstrādā, jo vajadzēs ļoti labu rezultātu, lai kvalificētos Eiropas čempionāta finālam, kas ir arī mans mērķis," teica Mūze, kuras treneris Kinnunens šoreiz bija klāt sacensībās. "Šie ir nozīmīgākie mači, viņam jābūt blakām."

Sestdien Daugavas stadionā vasaras svelme mijās ar pamatīgu lietusgāzi, no kuras gan šķēpmetējas veiksmīgi izvairījās.

"Paveicās, jo nedabūjām lielo lietu, bet mums bija pamatīgs karstums. Iesildījos ļoti maz, tikai kādas desmit minūtes ar domu, ka ir pārāk karsts un jātaupās metienam. Man bija izstrādāts savs plāns, kuru realizējām ar uzviju. Necerēju, ka ar šādu satraukumu metīšu pāri 60 metriem, bet izdevās pat labāk. Tāpat bija pretvējš no labās puses. Varēja mest tikai tie, kuri trāpīja šķēpā. Ja šķēpu tehniski nedaudz palaida prom, tad tas uzreiz apstājās gaisā. Nedrīkstēja mest augstu, kā bija manos pirmajos divos metienos," skaidroja Mūze.

Līdz Eiropas čempionāta Mūze un Zigismunds Sirmais kopā ar treneri Kinnunenu grasās aizvadīt treniņnometni tepat Latvijā.

"Godīgi sakot, vēl nekas nav saplānots, jo pirms Latvijas čempionāta biju pirmā aiz borta. Man ir jādabū izlases sporta tērps un vēl visādas lietas, lai varētu startēt Eiropas čempionātā. Pēc traumas nedevos uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, jo man bija operācija. Kopš 2016.gada Eiropas čempionāta neesmu startējuši lielajos mačos, līdz ar to arī pagaidām nav izlases formas. Tagad esmu godam nopelnījusi izlases formu," uzsvēra Mūze.

Pašlaik 25 gadus vecā Mūze 2013.gadā triumfēja U-23 Eiropas čempionātā. 2012.gadā viņa piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja 13.vietu, bet Riodežaneiro Olimpiāde smiltenietei traumas dēļ gāja secen.

Šī gada Eiropas čempionāts Berlīnē notiks no 7. līdz 12. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi